čt., 20. duben 2017 18:51

Historický Ostravan znovu vyjede

Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie Zdroj: Marek Ruboš
Ostrava - Po roce se na české koleje opět vrátí historický vlak Ostravan. Tentokrát vyjede ve státní svátek práce, prvního května. Letošní jízda navazuje na úspěšný loňský retro expres vypravený u příležitosti sedmdesátého výročí Ostravana, který už od začátku spojoval Prahu s Ostravskem. 

V tomto roce nabídne retro Ostravan velmi bohatý program týkající se nejen železnice. Z tohoto důvodu vyjede už v dvě minuty před půl sedmou ráno z Prahy hlavního nádraží. "V jeho čele se tentokrát objeví legendární elektrická lokomotiva E 499.085 "Bobina“", uvedla Monika Bezuchová, tisková mluvčí Českých drah. V soupravě budou řazeny vozy 1. a 2. třídy a jídelní vůz Po cestě bude nabízeno občerstvení ve stylu osmdesátých let minulého století a to v jídelním voze pro cestující v první vozové třídě a formou minibaru pro cestující v druhé vozové třídě. Vlak bude doprovázet hlídka Veřejné bezpečnosti a spolu s dalšími aktéry se postará o zábavu po cestě. Mimo jiné proběhne i slosování jízdenek o volnou rodinnou vstupenku do ZOO Ostrava. 

Po příjezdu do Ostravy čeká na cestující retro expresu pět různých destinací, kde dostanou dvacetiprocentní slevu ke vstupnému po předložení jízdenky. Jedná se například o prohlídky pozůstatků důlní činnosti nebo vstup do populárně naučného centra Velkého světa techniky, kde jsou hravou formou představovány výdobytky moderní technologie. Krom těchto zlevněných vstupenek bude možnost navštívit i ZOO Ostrava, kde po předložení jízdenky dostanou návštěvníci malý dárek. Na zpáteční cestu se vlak vydá pět minut před šestou hodinou.  

Jízdenky lze zakoupit na všech pokladnách Českých drah. Cena je pro první třídu 1200 korun a pro druhou třídu 600 korun. Jízdenky lze zakoupit z kterékoliv stanice kde vlak zastavuje. Jízdenky jsou zpáteční a v jejich ceně je zahrnuto i občerstvení. Počet jízdenek je však omezen.

Zobrazeno 2522 krát
Naposledy upraveno: pá., 21. duben 2017 21:23
Pro psaní komentářů se přihlaste