po., 30. listopad 2015 14:03

Hokejisté Litvínova nevyhráli ani v derby

Litvínov - Zápas Verva Litvínov – Karlovy Vary mnozí považují za velmi rizikové střetnutí. Letos tomu přidala i pozice v tabulce - loňský mistr se nacházel až na poslední příčce Extraligy. Vary na tom ale nebyly o moc lépe, patřilo jim místo předposlední.

V nedělním zápase si první velkou šanci si připsal karlovarský Rodney, tu mu ale brankář Janus zlikvidoval. Na další šanci hostů byl už krátký, Tomáš Rohan totiž ve vlastním oslabení ujel litvínovské obraně a tvrdou střelou překonal litvínovského brankáře. Obraz hry se příliš neměnil ani po první brance, hosté měli šance z rychlých brejků, domácí měli sice převahu, ale tu nedokázali přetavit ve vyrovnávací branku.

Ve druhé třetině se hra odehrávala hlavně v obranném pásmu Karlových Varů, ale domácí Verva nedokázala najít recept na brankáře Závorku, který si poradil i s chaotickou situací ve svém brankovišti pět minut před koncem druhé části. Hosté navíc dokázali navýšit svůj náskok, když Václav Benák lehce tečoval střelu Marosze. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:2 pro Karlovy Vary.

Poslední třetina zápasu měla přinést rozhodnutí. 28 vteřin po začátku se konečně trefil i domácí Litvínov, když Karel Kubát prokličkoval střední pásmo, aby ukončil litvínovský zmar. Domácí vycítili šanci, a tak se hnali do útoku.

Domácí hokejisté přestáli i přesilovku pět na tři, ale vyloučení Viktora Hübla potrestal gólem v přesilovce Tomáš Rachůnek. To už byla situace pro Vervu více než kritická. Ještě hůř mělo být o minutu později, kdy Januse překonal Sebastian Gorčík. Litvínov tak prohrál 1:4.

Domácí trenér Radim Rulík pochopitelně nebyl spokojený. "Představovali jsme si od mužstva úplně jiný výkon, ale bohužel se nám to nepodařilo. Vary lépe bruslily, hrály do obrany, byly zarputilejší v osobních soubojích," řekl po utkání Rulík. Naproti tomu hostující trenér Karel Mlejnek neskrýval nadšení. "Tři body jsou pro nás vynikající, hlavně z pohledu psychického rozpoložení mužstva," usmíval se po zápase Mlejnek.

I když byl Litvínov po většinu zápasu lepší, v útoku mu dala Energie lekci z produktivity. Vary se tak posunuly na dvanácté místo, loňský mistr zůstává poslední.

Zobrazeno 1658 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:53
Jan Krejcar

Student druhého ročníku žurnalistiky. Milovník evropské politiky, Pobaltí a v současné době expert na rumunskou politiku.
Bývalý redaktor DHK Baník Most.
Rozhodčí OFS Most.
Častý účastník diplomatických simulací a dalších debatních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste