po., 9. květen 2011 14:34

Hra o trůny - nový seriál HBO

Na televizní obrazovky přichází nový seriál. Hra o trůny je adaptací prvního dílu fantasy ságy George R. R. Martina Píseň ledu a ohně. O připravované adaptaci jsme se mohli dočíst již před třemi lety, avšak od té doby jako by se po nadějném projektu slehla zem. O to překvapivější byla rychlá propagační kampaň kterou stanice spustila letos v březnu.

 

Děj seriálu diváky zavádí do středověkého prostředí světa Sedmi království, kde vedle sebe o nadvládu soupeří hned několik rodů. Spíše než na epické bitvy se seriál soustředí na inktriky a vraždy, čímž v některých ohledech připomíná populární Tudorovce. Zajímavou atmosféru fiktivního světa pak dotváří často zmiňované nebezpečí ze severu, v podobě tajemných Bílých chodců.

Premiérové vysílání prvního dílu se uskutečnílo 17. dubna a zatím byly odvysílány celkem čtyři díly. Zatímco pilotní díl působil spíše seznamovacím dojmem, v následujících epizodách se tvůrcům podařilo rozjet velmi zajímavou příběhovou linii navíc podpořenou výbornými hereckými výkony. V ústřední roli lorda Starka můžeme vidět Seana Beana, který má s fantasy žánrem zkušenosti z filmové adaptace Pána Prstenů. Ani ostatní herci však nezůstávají pozadu, sympatický je i výkon Petera Dinklage v roli "trpaslíka" Tiriona Lannistera.

Jak už je u seriálů v produkci HBO zvykem, o násilné i sexuální scény zde není nouze, ovšem jsou zde uvedeny v únosné míře. Seriál je možné sledovat každou neděli v 22:00 na stanici HBO.

 

fotozdroj: www.hollywoodreporter.com

Zobrazeno 2346 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste