po., 9. duben 2018 16:28

Hradec padl, Třinec jde do finále

Třinec vs. HK Třinec vs. HK Zdroj: Mountfield HK
Hradec Králové - Napotřetí Třinec dokázal zvítězit v rozhodujícím zápase o postup do finále české extraligy. O výsledku zápasu se opět rozhodovalo až v nastaveném čase, kdy svojí střelou do levého horního rohu branky Patrika Rybára ukončil zápas hráč Ocelářů Ondřej Kovárčik. Třinec si zahraje finále po třech letech.

Do šestého zápasu vstupovaly oba týmy s velkou motivací. Hráči Hradce mohli srovnat stav série na 3:3 a prodloužit tak kariéru kapitánovi východočeského celku Jaroslavu Bednářovi. Třinci naopak scházelo jedno vítězství k postupu do vytouženého finále.

První třetina šestého zápasu se vyznačovala pečlivou obranou, a tak diváky mohl zvednout ze sedaček jen únik hradeckého Látala, který v závěru první třetiny pouze orazítkoval tyč Hrubcovy brány. Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté z Hradce. Třinecký golman Hrubec ale ustál počáteční tlak a z prvního gólu v utkání se radovali nakonec domácí. Po nahrávce zpoza branky dostal puk za Rybárova záda třinecký útočník polské národnosti Aron Chmielewski. Poté Oceláři převzali otěže zápasu a diktovali tempo hry. Ve 34. minutě minul v gólové šanci Marcinko a ani poté Třinec nedokázal zvýšit svůj náskok. Po vyloučení Polanského dokázal v přesilové hře Hradec Králové srovnat.

Zápas rozhodl v nastaveném čase Ondřej Kovářčík a zařídil tak Třinci postup. „Měli jsme strašný problém s prvními třetinami, které nám po celé play off vůbec nešly. V momentě, kdy jsme tu první třetinu neprohráli, tak jsme zápas dotáhli do vítězného konce. To by jeden faktor. Tím druhým byla stoprocentně produktivita. My jsme byli hodně dobří v bráně a v obraně, ale třeba nám vůbec nešly přesilovky. Na jeden gól se nevyhrává. Jeden dva góly, to je hrozně málo," řekl pro Sport.cz Jaroslav Bednář, kapitán Hradckého celku.

Ve finále se utká Třinec s Kometou Brno, která obhajuje titul.

Zobrazeno 1911 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. duben 2018 13:06
Pro psaní komentářů se přihlaste