čt., 14. květen 2020 17:13

Italská fotbalová liga se s největší pravděpodobností rozběhne 13. června

Nové logo italské ligy pro sezónu 2019/20 Nové logo italské ligy pro sezónu 2019/20 Zdroj: Wikipedia Commons
Itálie – Serie A se po vynucené koronavirové pauze nejspíše vrátí 13. června. Na tomto rozhodnutí se během videokonference shodlo všech 20 týmů, které v první italské lize působí. Plán a následné obnovení však musí ještě posvětit italská vláda.

Italská vláda již v pondělí schválila zdravotní opatření, která jdou naproti následnému obnovení Seria A. Dosud mohli hráči trénovat pouze individuálně, to se od pondělí změní. Mezi další zdravotní opatření patří i důsledné testování a samozřejmě rozestupy. Hráč, který bude mít pozitivní byť jen jeden test, bude muset, spolu s celým týmem, do patnáctidenní karantény.
„Pokud jde o obnovení sportovní činnosti, bylo v souladu s vládními rozhodnutími a v souladu s lékařskými protokoly na ochranu hráčů a všech profesionálů uvedeno datum opětovného zahájení ligy," uvedlo vedení italské ligy.

Jakmile se týmy navrátily k individuálním tréninkům a situace se v Itálii zlepšila, prohlásil italský ministr pro sport Vincenzo Spadafora, že týmy jsou od pondělí způsobilé trénovat skupinově.

„Před několika minutami jsem obdržel dopis od prezidenta Italské fotbalové federace (FIGC) Gabriela Graviny, ve kterém oznámil, že FIGC přijala všechny připomínky vědecko-technického výboru. Týmy tedy mají povolení pokračovat v tréninku od 18. května," prohlásil Spadafora.

 

Fotbal řeší hrozící finanční krizi i nedohraný Pohár

Italské fotbalové představenstvo také uvedlo, že všichni držitele televizních práv dodrží své závazky vůči lize. „Shromáždění ligy Serie A se dnes setkalo se všemi společnostmi přítomnými a propojenými prostřednictvím videokonference. Serie A ve vztahu s držiteli licence na audiovizuální práva 2018 až 2021 znovu opakuje, že je třeba dodržet platební lhůty stanovené smlouvami udržovat s nimi konstruktivní vztah,“ stojí v prohlášení Serie A. Snaží se tak vyhnout rozsáhlé finanční krizi, která po koronavirové pauze hrozí. 

V italské nejvyšší soutěži, která byla přerušena 9. března zbývá odehrát dvanáct kol a čtyři odložené zápasy. Samozřejmostí je také dohrání Italského poháru, jenž je v semifinálové fázi.

 

 

Zobrazeno 1145 krát
Naposledy upraveno: so., 16. květen 2020 14:23
Pro psaní komentářů se přihlaste