pá., 11. březen 2016 22:25

Jágr dvěma góly přispěl k výhře Floridy, dařilo se i Pastrňákovi

Hned deset Čechů se v noci ze čtvrtka na pátek představilo v severoamerické NHL. Nejvíce se dařilo Jaromíru Jágrovi, který vstřelil dvě branky a pomohl tak Floridě k vítězství nad Ottawou v poměru 6:2.

Jágr nejdříve ve čtrnácté minutě otevřel skóre zápasu, když v situaci dva na jednoho zužitkoval přihrávku od Huberdeaua. U následujících tří branek svého týmu si sice bod nepřipsal, vše si ale vynahradil v pětačtyřicáté minutě, kdy podruhé překonal hostujícího Andersona a zvýšil náskok Panterů už na 5:2. Jágr tak dokázal ze dvou střel na bránu vytěžit dva góly. Na výhře Floridy se podílel i obránce Jakub Kindl, který si připsal přes třináct odehraných minut a byl na ledě u dvou gólových úspěchů svého týmu. Zároveň za Pantery nastoupil i Jiří Hudler, který zaujal místo na pravém křídle třetí formace a odehrál obdobný čas jako Kindl.

Čeští hokejisté o sobě dali vědět i při utkání Bostonu s Carolinou. Gólem se blýskl David Pastrňák, když se prosadil po přihrávce svého kolegy z útoku Davida Krejčího. Po přihrávce přes celé kluziště Pastrňák zmátl gólmana Warda, který spíše čekal přihrávku na volného Erikssona. Pastrňák však vystřelil a trefil přesně horní růžek branky. Tímto gólem srovnal Boston na 2:2, ale ze zápasu si nakonec odnesl pouhý bod, protože v prodloužení za Carolinu rozhodl Di Giuseppe. Na vítězné straně stál i Michal Jordán, který na ledě odpracoval téměř sedmnáct minut.

Všechny tři body bral Detroit, který otočil utkání s Winnipegem z 0:2 na 3:2 a byl u toho i brankář Petr Mrázek. I když na rány Daňa s Myersem nestačil, dokázal pochytat třiadvacet střel a předvedl se obzvláště při šancích Stafforda a Byfugliena. Při závěrečném náporu Winnipegu pomohlo Mrázkovi i břevno, o které se otřela rána Wheelera a Detroit tak mohl slavit. Za hosty proseděl celý zápas na střídačce Ondřej Pavelec.

Z vítězství svého týmu se mohl radovat i Tomáš Plekanec, který byl ve své roli asistenta kapitána u výhry 3:2 nad Buffalem. Plekanec vedl druhou formaci a nakonec ho nemusí mrzet ani fakt, že byl u dvou inkasovaných branek Montrealu.

Bez bodu naopak skončili Tomáš Hertl s Romanem Polákem, kteří museli skousnout prohru 0:3 s týmem New Jersey. Hertl nastoupil na levém křídle první formace, ale prosadit se nedokázal. Polák byl u jedné z inkasovaných branek, právě přes něj se totiž dokázal prosadit hostující Smith-Pelly. Tento gól byl zároveň i vítězný.

Zobrazeno 1649 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:17
Pro psaní komentářů se přihlaste