út., 17. říjen 2017 19:05

Jakub Klauda obhajuje titul mistra Evropy v muaythai

Mistrovství Evropy muaythai v Paříži Mistrovství Evropy muaythai v Paříži Zdroj: www.czechmuaythai.cz
Paříž - V pondělí odstartovalo slavnostním zahájením a prvními zápasy Mistrovství Evropy muaythai v Paříži. Šampionátu se účastní také šest členů českého reprezentačního týmu. Největší českou nadějí na zisk medaile je loňský mistr Evropy Jakub Klauda.

Turnaj se koná v průběhu celého týdne, kdy sportovci nastoupí nejprve k zahajovacím zápasům a od čtvrtečního odpoledne se utkají ve vyřazovacích soubojích. O držiteli titulu mistra Evropy se v mužské i ženské kategorii rozhodne v sobotních finálových zápasech. Mistrovství Evropy zakončí medailový ceremoniál. Účastníci bojují o úspěchy v pařížské hale Halle Georges Carpentier.

Česká sestava pod vedením hlavního trenéra Jaroslava Hodiny a jeho asistenta Jiřího Mejstříka odcestovala ve složení Lucie Aubrechtová, Matěj Trčka, Andreas Čechovský, Štěpán Guba, Tadeáš Růžička a Jakub Klauda.

Na Mistrovství Evropy se předvedou závodníci z celkem osmadvaceti zemí. „Konkurence na tak prestižním turnaji je opravdu velká, ale věřím v úspěch Jakuba Klaudy, který titul mistra Evropy obhajuje z loňského roku. Navíc se poprvé v mužské kategorii porve o dobrý výsledek Tadeáš Růžička, který před dvěma lety získal titul juniorského mistra světa v Thajsku,“ prozrazuje ambice českého týmu prezident České Muaythai Asociace Petr Ottich.

V Paříži bude na souboje spravedlivě dohlížet dvacet mezinárodních rozhodčích. Také Česká Muaythai Asociace se může pochlubit nominací dvou jmen. Do sestavy rozhodčích mezinárodní muaythai organizace IFMA vybrala Roberta Kurky a Zuzanu Matouškovou, pro kterou se jedná o první zkušenosti z mistrovství Evropy.

Zobrazeno 3147 krát
Naposledy upraveno: st., 18. říjen 2017 22:11
Pro psaní komentářů se přihlaste