pá., 23. prosinec 2011 16:36

Janek Ledecký podtrhl vánoční atmosféru svým tradičním turné

Vánoce jsou konečně tady a mnoho fanoušků Janka Ledeckého se nechalo svátečně naladit návštěvou koncertu v rámci jeho zimního turné. Koncerty pořádané v jedenácti městech po celé České republice jsou každoročně pojmenované podle Ledeckého slavné písně z alba 12 vánočních nej Sliby se maj plnit o Vánocích. Turné začalo 27. listopadu 2011 v Opavě a během následujících čtyř týdnů stihl zpěvák objet všechna města, kromě Kaplic, které navštíví až 8. ledna 2012.

Jak vypadal koncert v Třebíčském kulturním domě Pasáž:
Janka Ledeckého na pódiu doprovázeli bubeník Štěpán Smetáček, baskytarista Dave Mendez, dvě doprovodné zpěvačky a především smyčcový kvartet Nostitz Quartet. Koncert, rozdělený na dvě části, celkově trval přes dvě hodiny. První polovina vánoční atmosférou moc neoplývala, čas adventu připomínal jen ozdobený stromeček v rohu jeviště. Ledecký vystoupení zahájil svou novou písní Bylo by dobré. Poté následovaly známé hity jako Proklínám, Budu všechno, co si budeš přát, písně z muzikálu Galileo nebo Pěkná, pěkná, pěkná. Až těsně před přestávkou začal mít koncert trochu vánoční nádech. Dave Mendez dal návštěvníkům menší lekci angličtiny a zazpíval anglickou koledu I saw three ships. Tím odstartoval řadu vánočních písní, jež byly náplní konce první a celé druhé části koncertu.

Po přestávce se okraj jeviště rozzářil hořícími svíčkami a sálem se rozlinula vůně kadidla. Lidé v publiku si mohli poslechnout například písničky Ryba rybě, Sliby se maj plnit o Vánocích, A od těch časů, Dětské oči nebo Posílám ti. Janek Ledecký předvedl kromě zpěvu také svou schopnost pobavit diváky a hrát na kytaru a foukací harmoniku. Po dvouhodinovém vystoupení nechyběl ani přídavek, po kterém si Ledecký i s veškerým doprovodem vysloužil velký potlesk ve stoje.

 

ZDROJE: www.ledecky.cz

FOTO: kiss98.cz

Zobrazeno 2798 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste