pá., 6. březen 2020 17:01

Je libo kávu? Tchibo podporuje neslyšící

Neslyšící baristé pomáhali v Galerii Vaňkovka Neslyšící baristé pomáhali v Galerii Vaňkovka Zdroj: ČTK
Brno - Společnost Tchibo v rámci dobrovolnického projektu umožnila neslyšícím baristům, aby si vyzkoušeli práci v dynamickém prostředí brněnského obchodního centra Galerie Vaňkovka. Sedm odvážlivců si tak zkusilo, jaké to je pracovat v kavárně s velkou koncentrací zákazníků.

V roce 2019 vznikl projekt s názvem Laskavý šálek. Zaměstnanci společnosti Tchibo dlouhodobě školí hendikepované lidi v sociálních kavárnách, kde jim vštěpují teoretické i praktické znalosti z oblasti přípravy kávy a komunikace se zákazníky. V úterý 25. února se však rozhodli pro výraznou změnu – sedm neslyšících praktikantů si vyzkoušelo práci v prostředí, které se výrazně liší od toho, na něž byli doposud zvyklí.

„Neslyšící baristé z Kavárny u Žambocha měli poprvé v životě možnost zažít pořádný provoz a velkou frekvenci zákazníků, jelikož u nich v kavárně pracují ve velmi tichém a poklidném prostředí s poměrně malou návštěvností, takže to pro ně byla opravdová změna,“ komentuje jejich práci Monika Vlková, interní trenérka společnosti Tchibo. Následně dodává, že všichni praktikanti obstáli na jedničku.

Sedm neslyšících baristů spolupracovalo i se stálými zaměstnanci prodejny, kteří je zasvětili do tajů správného pražení kávy a dozvěděli se i další zajímavé informace o sortimentu, například jak kávu správně skladovat. Nabyté zkušenosti tak mohou efektivně využít i ve své domácí kavárně. Je to vůbec poprvé, co se hendikepovaní lidé přímo zapojují do pracovního procesu se zdravými lidmi. Podle Moniky Vlkové na projekt pozitivně reagovali i zákazníci, obzvlášť pak ti stálí.

Společnost Tchibo se dobrovolnictví věnuje již delší dobu a svým zaměstnancům umožňuje dvakrát ročně vyrazit pomáhat na mezinárodně organizované akce jako je například Give & Gain Days.

Zobrazeno 900 krát
Naposledy upraveno: pá., 6. březen 2020 18:25
Pro psaní komentářů se přihlaste