út., 12. březen 2019 11:13

Je rozhodnuto: V Praze se odehraje zápas NHL mezi Philadelphií a Chicagem

Patrick Kane a Jakub Voráček Patrick Kane a Jakub Voráček Zdroj: nhl.com
Praha - Na začátku sezony 2019/2020 zavítá do pražské O2 areny nejvyšší hokejová liga na světě. Po dlouhých devíti letech se tak v Praze představí další dva týmy NHL. Konkrétně se mezi sebou utkají mužstva Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks.

Hlavní město České republiky opět přivítá americkou NHL. V říjnu v O2 areně zahájí novou sezonu tým Philadelphia Flyers proti týmu Chicago Blackhawks. Potvrzení o účasti těchto dvou týmu uvedl na svém twitterovém profilu John Shannon ze stanice Sportsnet. Zatím ovšem není jasné, v jakém složení se obě mužstva představí. Bližší informace k zápasu by měla NHL prozradit v druhé polovině března.

Za hlavní tým Flyers momentálně hrají tři Češi. V útoku nastupuje Jakub Voráček, který patří k největším tahounům mužstva, v obraně naskakuje Radko Gudas a posledním Čechem v týmu je brankář Michal Neuvirth, kterému po této sezoně končí s Flyers smlouva. Za Lehigh Valley Phantoms, tedy farmu Philadelphia Flyers, nastupuje mladý útočník David Kaše.

Oproti tomu za Chicago Blackhawks hraje pouze útočník David Kämpf. O své místo v hlavním týmu bude bojovat Dominik Kubalík, na kterého Blackhawks získali práva v letošní sezoně z Los Angeles.

Kromě českých jmen budou fanoušky lákat i jména současných zahraničních hvězd obou týmů jako Claude Giroux z Flyers nebo Patrick Kane z Blackhawks.

Česká republika již v minulosti hostila NHL. V roce 2008 se na ledě O2 areny (tehdy Sazka areny) dvakrát střetly hokejové kluby New York Rangers a Tampa Bay Lightning. O dva roky později na úvod sezony 2010/2011 se v Praze odehrály dva zápasy Boston Bruins versus Arizona Coyotes (tehdy Phoenix Coyotes).

Zobrazeno 1316 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2019 19:44
Pro psaní komentářů se přihlaste