čt., 10. březen 2016 12:03

Jeden svět a Deklarace lidských práv: Nechte se potetovat.

Česká republika - Nizozemský umělec Sander van Bussel přišel v roce 2012 s originálním nápadem. Rozhodl se, že vytetuje celou Deklaraci lidských práv do kůže. A ne jen do té své. Přesněji řečeno, do 6773 lidí. Přesně tolik písmenek je totiž v Deklaraci použito. Každý z tetovaných dostane jedno písmeno a jeho umístění na těle.

Z katalogu si lidé mohou vybrat fond, který chtějí mít na své kůži. Celý projekt nese název Human Rights Tattoo a od roku 2012 se rozrostl do veliké komunity nejen tatérů či dobrovolníků, ale i lidskoprávních organizací. Výsledkem bude živá Deklarace lidských práv sestavena z 6773 lidí.

A jak se do toho může zapojit člověk z České republiky? Stačí přijet 12. března 2016 do pražské Galerie Lucerna, kde se Sander van Bussel ve spolupráci s INKjure tattoo a Mirkem Kerim tattoo postarají o to, aby se z Vás mohla stát součást tohoto projektu. Vaše tetování si následně organizátoři vyfotí a s Vaším prohlášením umístí na web projektu. Příspěvek za tetování je dobrovolný a uhradit ho můžete na místě, nebo ho zaslat na účet projektu. Tak neváhejte a přijďte. Počet písmen je totiž omezený.

Zobrazeno 3044 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:40
Pro psaní komentářů se přihlaste