pá., 9. březen 2018 09:26

Juniorka Sigmy vyzrála na vedoucí Karvinou

Fotbalisté ve výskoku Fotbalisté ve výskoku Zdroj: sigmafotbal.cz
Olomouc - Mladí fotbalisté olomoucké Sigmy na domácím hřišti přivítali v rámci devatenáctého kola nejvyšší juniorské soutěže tým z Karviné. Vyhráli nad Slezany vedoucí pozice pořadí 3:2 a připsali si tak důležité tři body do tabulky moravské části nejvyšší juniorské fotbalové soutěže v České republice.

Do Olomouce zavítal tým z úplného čela moravské části juniorské ligy. Karviná přijela na Hanou posilněna vysokou výhru 6:2 proti Jihlavě z minulého kola. Sigma naopak v předchozím zápase debakl schytala, když na stadionu předposledního Brna prohrála 0:4.

Začátek utkání nasvědčoval aktuální formě. Hosté z Karviné se chopili iniciativy a okamžitě se začali probíjet k brance, kterou střežil golman Hruška. Už ve druhé minutě se karvinským snaha vyplatila, když se ujala střela Olivera Putyera z hranice šestnáctky. Po tomto gólu však postupně začala přebírat otěže utkání Sigma, která se valný zbytek první půle držela na míči. Domácí hráči poslali brankáři Ciupovi hned několik varování, ale nakonec jim vyšla až střela ze závěru první půle, když Vojtěch Kamas zaslouženě srovnal na 1:1.

Druhá půle začala podobně jako ta první aktivitou hostujícího týmu, který se po pár vteřinách propracoval k druhému střeleckému pokusu za celý zápas. S tím si ještě Hruška poradil, ale o minutu později se už hosté mohli radovat. Třetí karvinská střela na branku v zápase totiž skončila druhým gólem. Trefil se útočník Bohdan Prybluda a Sigma zase měla co dotahovat. Na rozdíl od situace z prvního poločasu se však Karviná nezatáhla, ale nadále útočila. To se jí však v šedesáté minutě nevyplatilo, protože z protiútoku srovnal na 2:2 hrdina zápasu Rostislav Baďura. Dalších třicet minut žádný gól šedesát přítomných diváků nevidělo a vše už směřovalo k remíze. Poté se ale v poslední minutě utkání podruhé prosadil Baďura, který tak zajistil domácím vítězství 3:2 a důležité tři body do tabulky.

Sigmu dělí po devatenáctém kole od postupu do „části vítězů“ juniorské ligy pouhé dva body. Další zápas sehraje na půdě Slovácka, které je v tabulce Olomouci přímým soupeřem. Karviná zůstává dále na prvním místě, ale nyní vede už pouze o skóre před druhým Zlínem. 

Zobrazeno 1373 krát
Naposledy upraveno: po., 19. březen 2018 12:49
Pro psaní komentářů se přihlaste