út., 12. březen 2019 23:19

Juventus – Atletico Madrid 3:0. Ronaldův galavečer zařídil postup staré dámy

Juventus oslavuje gól Juventus oslavuje gól Zdroj: Oficiální stránky klubu Juventus Turín
Turín – Dnes se odehrála odveta osmifinále Ligy mistrů mezi Juventusem a Atleticem Madrid. První zápas dopadl lépe pro španělský celek, který dokázal na domácím hřišti zvítězit 2:0. Domácí tedy museli do tohoto zápasu dát vše, pokud chtěli postoupit do další fáze nejprestižnější fotbalové soutěže.

 

Italský celek začal velmi aktivně. Už ve čtvrté minutě se radoval z gólu Chiellini, ale gól nebyl uznán po faulu Ronalda na brankáře Oblaka. Juventus měl na hřišti územní převahu, k další střele se dostal v 16. minutě Bernardeschi, nicměně pokus byl slabý a Oblak si s ním snadno poradil. Madridští se k větší šanci dostali až ve 22. minutě, kdy vypálil z dálky Koke. Ve 27. minutě dokázala stará dáma poprvé skórovat. Centr Bernardeschiho na zadní tyč umístil hlavou nejhvězdnější útočník domácích, Cristiano Ronaldo. O dvě minuty později mohli Španělé vyrovnat, ale Griezmannovu střelu ze standartní situace pokryl Szczęsny. Ve 35. minutě zakončoval akrobaticky Bernardeschi, jeho nůžky ovšem skončily nad brankou. Ve 43. minutě se opět dostal k nebezpečné hlavičce Ronaldo, ale tentokrát zamířil těsně vedle Oblakovy branky. Ve 45. minutě zkoušel vložil svojí hlavu do centru Pjaniće Chiellini, jeho pokus vytáhl brankář hostí nad břevno. Těsně před koncem prvního poločasu se do zakončení dostal ještě madridský Morata, nicméně jeho čelo umístilo balón pouze těsně nad domácí svatyni.

Ve 48. minutě přidal Juventus druhý gól, a opět se o něj postaral Cristiano Ronaldo. Po centru Cancela dokázal odhlavičkovat. Oblak sice jeho střelu vyškrábl, ale rozhodčí na základě systému pro vyhodnocování gólů rozhodl, že míč byl již celým objemem za brankovou čárou. Domácím tedy chyběl jen jediný gól ke kýženému úspěchu, což bylo znát na jejich aktivitě. Do pokutového území Atletica létal jeden centr za druhým a obrana měla co dělat, aby si se všemi poradila. V 51. minutě měl Bernadeschi na hlavě třetí gól, ale míč ho jen lízl. Italský celek dělal vše proto, aby postoupil, dokazuje to i tah trenéra Alegriho, který v 67. minutě poslal na hřiště útočníka Dybalu místo obránce Spinazzoly. V 79. minutě měli standartní situaci hosté, ale Griezmann opět poslal míč jen do rukavic Szczęsného. V 82. minutě se mohl stát hrdinou domácí Kean, ale v samostatném úniku zamířil těsně vedle vzdálenější tyče. V 84. minutě přišla rozhodující chvíle, kdy únik Bernardeschiho zastavil v pokutovém území nedovoleně madridský Correa. K nařízené penaltě se postavil Ronaldo a svým třetím gólem v utkání dokonal obrat v celém dvojzápase a rozhodl o postupu svého týmu do další fáze Ligy mistrů.

 

Zobrazeno 1210 krát
Naposledy upraveno: st., 13. březen 2019 09:23
Pro psaní komentářů se přihlaste