pá., 24. duben 2020 00:37

Kam na procházku v době nouzového stavu? V botanické zahradě v Praze vrcholí jaro

Botanická zahrada Praha Botanická zahrada Praha Zdroj: https://www.facebook.com/BotanickazahradahlmPrahy/
Od dnešního dne vláda zrušila zákaz volného pohybu osob. Lidé se již budou moci pohybovat po skupinách čítající deset lidí. Mnoho lidí si proto může klást otázku, kam se dá jít si provětrat hlavu. Řešení nabízí botanická zahrada Praha v Praze-Tróji, která tento týden otevřela po více než měsíci svou venkovní expozici.

V botanické zahradě Praha minulý měsíc právě probíhala rozsáhlá výstava orchidejí nesoucí název Miniatury a giganti Ekvádoru. Celou akci však narušilo nařízení vlády o zákazu pořádání hromadných akcí a následná celostátní karanténa.

Tento týden však opět otevřela své brány a láká návštěvníky alespoň na venkovní expozici. Skleník Fata Morgana, ve kterém se konala výstava orchidejí napříč březnem, zůstává stále uzavřený veřejnosti.

Jaro je v plném proudu

Naštěstí ani to však nebrání návštěvníkům vidět její rostlinné chlouby, celá venkovní expozice totiž rozkvétá v celé své kráse. Samotná botanická zahrada se na svých sociálních sítích pyšně chlubí rozkvetlými sakurami, magnoliemi, šeříky, záhony tulipánů a mnoha dalšími rozkvetlými stromy a květinami.

„Botanická zahrada je s přicházejícím jarem plná kvetoucích rostlin a jsem rád, že o tu nádheru zájemci zcela nepřijdou. Návštěvníci nyní mohou opět obdivovat vzácné skvosty našich sbírek, samozřejmě za podmínek dodržování veškerých nařízení souvisejících s prevencí šíření nemoci COVID-19,“ uvedl na oficiálních stránkách botanické zahrady její ředitel Bohumil Černý.

Vedení zahrady rovněž upozorňuje na trvající opatření a apeluje na návštěvníky, aby při návštěvě zahrady dodržovali předepsané rozestupy dvou metrů a měli zakrytá ústa a nos. Informace o otevírací době a dalších omezeních je možno nalézt na oficiálních stránkách botanické zahrady.

Zobrazeno 1276 krát
Naposledy upraveno: pá., 24. duben 2020 10:15
Pro psaní komentářů se přihlaste