ne., 8. listopad 2015 19:18

Kanonýři remizovali s Tottenhamem

Londýn – Nedělní londýnské derby nepoznalo vítěze. Na Emirates Stadium zavítal Tottenham. Utkání přineslo spoustu tvrdých osobních soubojů, šancí i skvělých brankářských zákroků. Týmy se rozloučily smírně výsledkem 1:1.

První poločas začaly oba týmy ve vysokém tempu s ofenzivními choutkami. Diváci tak byli svědky atraktivního fotbalu s množstvím rychlých kombinací i pěkných individuálních akcí. Přesto první vážnější ohrožení branky přišlo až ve 25. minutě, a to ze strany Tottenhamu. Eric Dier si dobře naběhl a po centru z volného přímého kopu zamířil hlavičkou jen těsně vedle branky Arsenalu. Hosté však v útočném snažení nepolevovali a ve 32. minutě sklidili ovoce. Domácí obrana chybovala a Harry Kane se dostal do samostatného úniku, ve kterém překonal Petra Čecha a poslal Tottenham do jednobrankového vedení. O vyrovnání se pokusil Alexis Sanchéz, s jeho pokusem doprostřed branky si brankář hostí poradil. Navýšit vedení naopak mohl opět Kane po špatné rozehrávce Mesuta Ozila, jeho střelu se však brankáři Arsenalu podařilo vytěsnit. Po první půli tak skóre ukazovalo stav 0:1.

Ve druhém dějství bylo k vidění mnohem více šancí, Arsenal se dostával častěji do zakončení. Skvělý zákrok musel vytasit Hugo Lorris proti střeleckému pokusu Kanonýra Campbella do spodního rohu branky. Hlavičku Girouda z Arsenalu zastavilo břevno. Ani jeho druhý pokus hlavou po rohovém kopu Ozila v síti neskončil. Na druhé straně musel v 63. minutě zasahovat Petr Čech proti střele Christiana Eriksena. Mnohem více práce měl s prudkou hlavičkou Alderweirelda po centru od rohového praporku. I tentokrát byl český legionář úspěšný a svůj tým podržel.

Vyrovnání přišlo v 77. minutě zápasu. Střídajícímu Gibbsovi stačily pouhé tři minuty, aby si naběhl na centr Mesuta Ozila a protlačil míč za brankovou čáru. Krátce před koncem mohl poslat Kanonýry do vedení Giroud, proti byl ale brankář hostí Hugo Lorris, vytáhl fantastický zákrok a další Giroudův pokus hlavou tak zneškodnil.

Velmi vyrovnané a divácky atraktivní londýnské derby skončilo remízou 1:1. Tento výsledek nahrál Manchesteru City, který tak i po nedělní bezbrankové remíze s Aston Villou zůstává v čele tabulky právě před Arsenalem. Tottenham se vyhoupl na 5. místo zajišťující účast ve skupinové fázi Evropské ligy.

Zobrazeno 1779 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:16
Pro psaní komentářů se přihlaste