po., 20. duben 2015 20:02

Kapela Olympic zahájí Buchlovské hudební léto

Kroměříž – Legendární bigbítová kapela Olympic letos znovu po pěti letech zahájí tradiční Buchlovské hudební léto. V Buchlově nebudou chybět ani kapely Kryštof, Chinaski či populární písničkář Tomáš Klus. Středomoravské město zkrátka bude žít hudbou po celé léto.

 Letošní 17. ročník Buchlovského hudebního léta, bude už poněkolikáté hostit zámecký amfiteátr v Buchlovicích. Festival divákům již tradičně nabídne zajímavé hosty, koncerty pod širým nebem, kvalitní hudbu a neopakovatelnou atmosféru. Program začíná 29. května, koncertem populárního Olympicu. Kapela vystoupí v tradiční sestavě Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta a Martin Vajgl.

Kromě Olympiců zahraje na festivalu spousta jiných českých, ale i zahraničních interpretů. Na otázku, který umělec se letos nechal přemlouvat nejvíc, odpověděl jeden z pořadatelů Filip Dohnal: „Nejvíce komplikací bylo s koncertem Chinaski, kdy se několikrát hledal termín, který by vyhovoval oběma stranám.“ O něco méně práce bylo podle Dohnala s britskou kapelou UB40, i tak ale nebylo zařizování jejího koncertu vůbec snadné:  „Tam byla ta jednání složitá v tom, že vše procházelo přes několik e-mailů a trvalo to dlouho, než jsme se domluvili. Ještě nás čeká dořešit technické věci, ale to už bude v pohodě, protože i u nás jsou už firmy, které vám dodají techniku víceméně na klíč,“ uzavřel Filip Dohnal.

Olympic působí na české hudební scéně už řadu let. Jeho začátky sahají přibližně do roku 1963. Stále patří k nejčastěji hraným kapelám jak na festivalech, zábavách tak v žebříčcích hudebních hitparád. Svými hity zaujme jak mladší, tak starší generace posluchačů. V roce 2013 vydala skupina desku Souhvězdí šílenců, která je prvním z plánované trilogie. V roce 2014 vyšlo druhé CD pojmenované Souhvězdí drsňáků a na příští rok kapela plánuje poslední část této své trilogie. Pracovní název připravovaného CD je Souhvězdí romantiků. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v sítích Ticketpro nebo Ticketportal za 460 korun na osobu.

Foto: www.oldiesradio.cz

 

 

 

 

 

Zobrazeno 2219 krát
Naposledy upraveno: út., 28. duben 2015 18:13
Pro psaní komentářů se přihlaste