ne., 30. říjen 2016 12:00

Kdo je kdo v letošní November Nine

Las Vegas - Už v noci z neděle na pondělí vypukne v hotelu Rio finálový stůl Main Eventu World Series of Poker. V poslední devítce hráčů, které se říká November Nine, je i Čech Vojtěch Růžička.

Po Růžičkově pravici usedne Griffin Benger. Jednatřicetiletý torontský profesionál začne finálový stůl s více než padesáti velkými blindy, což stačí na průběžné sedmé místo, i tak je to ale stále komfortní stack. Jednatřicetiletý Benger se stihl za svůj život přeměnit z legendy e-gamingu na legendu pokerovou. Za svou kariéru vyhrál v živých turnajích přes dva miliony dolarů, na online poli pak dokonce více než šest milionů. Měl by být hlavní hvězdou lasvegaského finále.

Na pozici číslo dva bude sedět právě Vojtěch Růžička. S Bengerem má srovnatelný počet žetonů a zatím je tak šestý na chipech. I Růžička je profesionální hráč pokeru a tento třicetiletý Čech zatím na živé scéně vyhrál přes jeden milion dolarů. Výborné výsledky má ale i online, kde například v roce 2011 podlehl až v heads-upu Main Eventu World Championship of Online Poker, za což si vysloužil 710 tisíc dolarů.

Na trojce bude Fernando Pons ze Španělska. Amatérský hráč, který se živí jako obchodní manažer, by měl být nejméně zkušeným z finálové devítky a jistě mu nepomůže ani fakt, že do hry nastoupí s pouhými dvanácti blindy. I kdyby ale sedmatřicetiletý obyvatel Palmy vypadl na devátém místě, tak už má jistý jeden milion dolarů. To je oproti jeho dosavadním živým turnajovým výhrám ve výši čtrnácti tisíc dolarů pohádková suma.

Pozici číslo čtyři obsadí Qui Nguyen. Lasvegaský rezident to nebude mít do hotelu Rio daleko a doufá, že se tam zdrží všechny tři hrací dny, pomoci by mu k tomu mělo 136 velkých blindů. Ty ho posouvají na průběžné druhé místo. Sám Nguyen se označuje za profesionálního hráče pokeru, ale před letošním World Series of Poker nikdy nezaznamenal pětimístnou trefu a celkově vyhrál jen něco málo přes padesát tisíc dolarů.

Cliff Josephy má za sebou bohatou pokerovou kariéru na živé i na online scéně. Dokázal získat už dva náramky z World Series of Poker a vyhrát více než dva a půl milionu dolarů. V 51 letech je nejstarším účastníkem letošního finálového stolu a zároveň na něm má nejvíce žetonů. Do hry nastoupí s bezmála sto padesáti blindy.

Michael Ruane je podobný případ jako Qui Nguyen. Uvádí poker jako své zaměstnání, ale jeho výhry z živých turnajů sotva přesahují čtyřicet tisíc dolarů. Osmadvacetiletý Američan tak může být velkou neznámou. Finálový stůl zahájí s více než šedesáti velkými blindy.

Sedmadvacetiletý Gordon Vayo má za sebou skvělé výsledky. Za svou kariéru profesionálního hráče vyhrál naživo přes jeden a půl milionu dolarů a daří se mu i online. Kromě jeho případné výhry z letošního finále už získal ze všech turnajů World Series of Poker přes šest set tisíc dolarů. K další zajímavé sumě mu jistě pomůže i 99 velkých blindů, se kterými začne finálový stůl.

Kenny Hallaert je belgický turnajový ředitel, ale najde si dost času i na samotné hraní. Naživo posbíral už více než milion dolarů a online si odnesl například titul ze Sunday Warm-Upu, po kterém následovala šesticiferná výhra. Jeho 87 velkých blindů pro něj na finálovém stole znamenají průběžné čtvrté místo.

Posledním účastníkem letošní November Nine je Jerry Wong. Ten už v živých turnajích vyhrál přes jeden milion dolarů a solidní formu nedávno prokázal i online, když za titul ve střední verzi Main Eventu Spring Championship of Online Poker inkasoval bezmála půl milionu dolarů. Na finálovém stole se Wong bude snažit rozmnožit svůj stack, ve kterém je zatím pouhých 20 blindů.

Zobrazeno 1639 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. květen 2024 15:56
Pro psaní komentářů se přihlaste