po., 2. květen 2016 20:44

Kendama klání se uskuteční už po šesté

Zlín - Fanoušci kendamy, joja, žonglování, diabola a podobných sportů by měli zbystřit. Český kendama pohár 2016 se uskuteční v neděli 26. června, stejně jako minulý rok opět ve Zlíně. Akce proběhne na Náměstí Míru v odpoledních hodinách a bude volně přístupná veřejnosti. Letošní šestý ročník slibuje zajímavé osobnosti.

Pohár bude rozdělený do tří skupin - začátečníci, pokročilí a PRO hráči. Každá kategorie má svůj vlastní seznam triků, které musí soutěžící předvést. Pro začátečníky to bude pět triků, pro pokročilé sedm a pro PRO hráče dokonce dvacet pět. Všechny jsou samozřejmě řazené do skupin podle obtížnosti.

V prvních dvou kategoriích vyhraje ten, kdo provede svou sestavu triků nejrychleji, z PRO hráčů ten, kdo udělá nejméně chyb. „Sponzoring ještě řešíme, ale cenou pro tři nejlepší z každé kategorie určitě bude alespoň nová kendama,“ láká soutěžící organizátor Mirek Šiřina. Pořadatelé myslí i na náhodné kolemjdoucí, pro něž připravili různé ukázky žonglovačky s kendamou, bohatou tombolu a soutěže. Den před akcí proběhne kendama bitva o bůrger z vyhlášené zlínské bůrgrárny. Při nepřízni počasí se akce uskuteční na tomtéž místě na zastřešeném pódiu.

Zobrazeno 2055 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:41
Pro psaní komentářů se přihlaste