ne., 11. listopad 2018 18:15

Kladenský odchovanec s tisícem startů v NHL ukončil kariéru v zámoří

Tomáš Plekanec v dresu Montrealu Canadiens. Tomáš Plekanec v dresu Montrealu Canadiens. Zdroj: Reuters
Montreal - Český hokejový hráč a mistr černé práce Tomáš Plekanec, od kterého se i přes jeho obranné umění dočkali fanoušci hlavně v počátku kariéry mnoha bodů, oznámil svůj definitivní konec v Montrealu Canadiens a současně i v americko-kanadské NHL. Zároveň naznačil, že se vrátí do Česka.


V právě probíhající sezóně nejznámější hokejové ligy světa odehrál český hokejový útočník jen tři utkání, v nichž si připsal jediný bod za vstřelenou branku do sítě Detroitu. Na úzkém zámořském kluzišti se montrealský štírek objevil naposledy téměř před měsícem v zápase se St. Louis. Od té doby absentoval jak kvůli zdravotním komplikacím, které se s šestatřicetiletým centrem pojí od minulé sezóny, tak z důvodu horší formy.

 

 

Vrací se do Česka

Svůj konec oznámil útočník 10. listopadu na tiskové konferenci. Společně s generálním manažerem Canadiens Marcem Bergevinem oznámil vzájemnou dohodu o rozvázání smlouvy. „Bylo to náročné rozhodnutí, naši centři se zlepšují, museli jsme se s Tomášem domluvit. Došlo k oboustranné dohodě. Tomáš bude vždy součástí našeho klubu,“ prohlásil šéf klubu z kanadského Montrealu. Kladenský rodák zároveň naznačil, že se hokejově vrátí do Česka.

Tomáš Plekanec pravděpodobně spojí síly s jedním z předních českých obrů. Vyloučená není ani pomoc Jágrovu Kladnu v podobě střídavých startů. V nejvyšší tuzemské hokejové soutěži se nejčastěji skloňuje mančaft pražské Sparty, kde jako hlavní kouč působí držitel Stanley Cupu Uwe Krupp a jeho styl by české hokejové hvězdě mohl sednout, Tomáš Plekanec by měl navíc krátkou cestu do domovského Kladna. V neposlední řadě je velkým lákadlem i postavení v tabulce a právě Sparta je na její úplném čele.

 

Možná zvolí Brno

Jako další pravděpodobná varianta se jeví šestá Kometa Brno. Ambiciózní klub a vítěz posledních dvou ročníků Extraligy každý rok nabírá na tempu s postupem sezóny. Posila v podobě jedenáctinásobného účastníka mistrovství světa a dvojnásobného účastníka zimních olympijských her by brněnské mužstvo okamžitě katapultovala na přední místa favoritů pro zisk poháru.


K výběru týmu z Brna se kladně staví i nejznámější hokejový expert a komentátor České televize Robert Záruba. Lucie Šafářová ukončí kariéru. Není to první indicie podle které by mě nepřekvapilo, že se Tomáš Plekanec objeví v dresu Komety,“ glosoval Záruba na svém twitteru skutečnost, že současná partnerka Plekance, tenistka Lucie Šafářová, v Brně žije.

Bývalý kapitán reprezentace minulý rok oznámil konec v českém národním týmu. Současný šéf české lavičky Miloš Říha naznačil, že by Plekancovo rozhodnutí chtěl změnit a zkušeného centra rád přesvědčil i o budoucí spolupráci. Kde a v jakém dresu se nakonec hrající česká hokejová legenda objeví se dozvíme v následujících dnech. Jistý už ale je konečný počet odehraných zápasů Tomáše Plekance v NHL. Neuvěřitelné číslo se zastavilo na úctyhodném 1001. startu.

Zobrazeno 1537 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. listopad 2018 00:27
Pro psaní komentářů se přihlaste