ne., 20. listopad 2022 02:13

Konec Schumachera v F1, v Haasu ho nahradí Hülkenberg

Nico Hülkenberg novým jezdcem Haasu Nico Hülkenberg novým jezdcem Haasu Zdroj: Haas F1
Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera, nebude pokračovat v týmu Haas F1 v sézoně 2023. Nahradí ho krajan Nico Hülkenberg, který se do královny motorsportu vrací po třech letech.

Haas F1 o svém kroku nahradit Schumechera Hülkenbergem informoval ve čtvrtek prostřednictvím sociálních sítí. Pro Schumachera to znamená, že pro něj končí dobrodružství ve formuli 1.

"Nebyla to lehká cesta, ale neustále jsem se zlepšoval, hodně jsem se naučil a teď už s jistotou vím, že si zasloužím místo ve Formuli 1," reagoval Schumacher na svém Twitteru. O jeho budoucnosti v královně motorsportu se dlouho vedly debaty. Hlavně kvůli jeho nehodám, které stály Haas spoustu peněz, a také výsledky. Získal 12 bodů oproti týmovému kolegovi Kevinu Magnussenovi, který získal 25 bodů. Na základě nynějších spekulací to vypadá, že by Schumacher mohl získat pozici rezervního pilota u stáje Mercedes, kde v letech 2010-2012 závodil jeho otec Michael Schumacher.

„Jsem přirozeně velmi potěšen, že mohu přivítat Nica Hülkenberga zpět jako jezdce Formule 1 na plný úvazek. Zkušenosti a znalosti které Nico do týmu přináší jsou jasně vidět, s téměř 200 starty v kariéře ve Formuli 1, a pověstí dobrého kvalifikačního a solidního a spolehlivého závodníka," řekl šéf stáje Günther Steiner o angažování pětatřicetiletého Hülkenberga.

"Jsem nadšený, že mám opět příležitost dělat to, co miluji nejvíc, a chci poděkovat Gene Haasovi a Güntherovi Steinerovi za jejich důvěru," řekl Hülkenberg. Nico se vrací po třech letech do F1, když naposledy závodil za Renault v 2019. Během této doby dvakrát zaskakoval, poprvé během Velké ceny Velké Británie v roce 2020 za Racing Point a podruhé v sezóně 2023 během prvních dvou závodů za Aston Martin.

Hülkenberg ve formuli 1 odstartoval do 181 závodů a drží nelichotivý rekord a to nejvíce odjetých závodů bez stupňů vítězů. Během své kariéry jezdil za stáje Williams, Force India, Sauber a Renault a jeho nejlepším prozatímním umístěním ve Formuli 1 jsou tři čtvrtá místa a zisk jedné pole position.

Zobrazeno 428 krát
Naposledy upraveno: st., 23. listopad 2022 11:55
Pro psaní komentářů se přihlaste