ne., 7. říjen 2018 20:29

Král dvou vah, Conor McGregor je poražen.

Pás pro šampiona váhové kategorie organizace UFC Pás pro šampiona váhové kategorie organizace UFC Zdroj: wikipedia.org
Nevada USA - Během víkendu jsme se dočkali dlouho očekávané události ze světa MMA, nesoucí název UFC 229. Zápasový večer se odehrál v soboru 6. října a hlavním bodem byl zápas o titul v lehké váze. Představil se v něm Irský zápasník Conor McGregor, proti kterému nastoupil Rus Khabib Nurmagomedov. Celý večer se konal v T-Mobile aréně v Las Vegas. Přestože vítězem se stal Nurmagomedov, kvůli pozápasovým událostem, je výsledek pro oba zápasníky poměrně hořký.
upoutávka na titulový zápas UFC 229 UFC - Ultimate Fighting Championship

Uvnitř Las Vegaské T-Mobile arény se během sobotního večera odehrálo UFC 229. V průběhu jsme mohli být svědky sedmi předzápasů a pěti hlavních zápasů. Ovšem největším lákadlem události, byl střet Conora McGregora, jediného člověka vlastnícího titul ve dvou váhových kategoriích a dosud neporaženého Khabiba Nurmagomedova. Hlavní výhrou byl pás v lehké váhové kategorii.

První kolo bylo pro oba zápasníky poměrně vyrovnané. O tom ostatně svědčí i výsledek 10-9, kterého dosáhl Nurmagomedov v boji na zemi, kde měl na McGregorem mírnou převahu a stal se tak vítězem prvního kola. Druhé kolo započal McGregor akčněji. Zasáhl Nurmagomedova kopem, který mu však ránu vrátil a srazil McGregora pravou rukou k zemi. McGregor se vzpamatoval a celá situace vyústila v sérii ran z obou stran a to až do chvíle, než Nurmagomedov dostal McGregora na zem, kde měl Khabib opět navrch. Ke konci kola se McGregorovy podařilo malé vítězství a dostal se opět na nohy. Vítězem kola se přesto stal Nurmagomedov. Ve třetím kole se McGregor vzchopil a vydržel v postoji, kde měl nad Nurmagomedovem mírnou převahu a stal se tak vítězem kola. Na počátku čtvrtého kola si McGregor držel soupeře od těla pomocí kopů, situace se však obrátila ve chvíli, kdy Khabib natlačil Conora na klec a ten se pokusil postavit zpět na nohy. Poté se oba zápasníci dostaly znovu na zem, což skončilo nasazením škrcení od Nurmagomedova, následně se v čase 3:03 McGregor vzdal a zápas zdánlivě skončil. Zatímco Conor seděl unaveně na kraji oktagonu, jeho soupeř přelezl přes vršek a útočí na jednoho z členů Conorova týmu, poté se strhla bitva mezi fanoušky, týmem a zápasníky. McGregor byl v kleci napaden, jedním z členů Khabibova týmu a do celé situace se musela vložit ochranka. Celá událost tak skočila odvedením McGregora do šatny, následně hlavní ředitel UFC Dana White rozkázal, aby byl i Nurmagomedov odveden do šatny, a to bez předání pásu. Vše pro zachování klidu a bezpečí. Několik členů Nurmagomedovova týmu poté zatkla policie. 

Na pozápasové tiskové konferenci se za celý incident Nurmagomedov omluvil a sdělil, že částečnou motivací pro přeskočení klece a následný útok bylo, jak se McGregor vyjadřoval o jeho zemi, náboženství a otci. Také zmínil incident z 5. dubna toho roku, při kterém McGregor zaútočil na autobus Nurmagomedovova týmu. McGregor na konferenci nebyl přítomen. Otázkou tak zůstává, jaký dopad bude mít celý závěr na další kariéru obou zápasníků.. Zajímavé také je, že vítězova výplata činí 2 miliony dolarů, přesto výplata McGregora je vyšší a činí 3 miliony dolarů.

Zobrazeno 2532 krát
Naposledy upraveno: po., 15. říjen 2018 11:10
Pro psaní komentářů se přihlaste