pá., 5. prosinec 2014 12:17

Kriminalisté odhalili pět dealerů pervitinu v Olomouci

Olomouc - Kriminalistům se podařilo dopadnout pět dealerů pervitinu. Ti měli údajně provozovat činnost už od konce roku 2012. Počet případu prodeje policisté odhadují na stovky. Podle policistů spolu muži nespolupracovali, ale o svých činnostech navzájem věděli. Dva pachatelé skončili ve vazbě. Výše trestů může dosahovat až pěti let odnětí svobody.

 Pětici mužů prodávající pervitin se v minulých dvou týdnech podařilo dopadnout a zadržet kriminalistům a policistům v Olomouci. Prodejci drog už měli svou činnost podle policistů provozovat téměř dva roky. Po tuto dobu kriminalisté odhadují počet případů prodeje nebo darování pervitinu na stovky. Není však zjištěno o jak velké množství drogy mělo jít. „Při následných domovních prohlídkách bytů a jiných prostor kriminalisté zajistili předměty potřebné k distribuci omamných látek a také v malém množství pervitin. V jednom případě také anabolické steroidy a kokain,“ uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Podle kriminalistů spolu celá pětice mužů nespolupracovala, sami však vzájemně věděli o svých činnostech. Jedinou úzkou vazbu se policistům podařilo zjistit mezi dvěma muži. Po zátahu a následujícím soudním rozhodnutí skončili dva z pachatelů ve vazební věznici. Zbylé tři policisté vyšetřují na svobodě. Skupina mužů čelí obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

 Zdroj fotografie: ČTK

Zobrazeno 1311 krát
Naposledy upraveno: po., 8. prosinec 2014 13:35
Pro psaní komentářů se přihlaste