út., 8. prosinec 2015 12:53

Lednové premiéry 2016

Konec roku se blíží a s ním i divácky nejzajímavější premiéra roku 2015 Star Wars: Force Awakens. Na rok 2016 je oznámeno mnoho očekávaných filmových premiér a několik z nich míří do kin již v lednu nového roku.

Quentin Tarantino představí svůj nejnovější film Hateful Eight. Slavný režisér natočil westernový příběh o podivném setkání, kde by ani jeden z účastníků nechtěl být dobrovolně, natožpak beze zbraně. Plakáty lákají na velká jména jako například Samuela L. Jacksona, Kurta Russella či Tima Rotha, který je známý díky seriálu Anatomie lži. V zatím neznámé roli do filmu zasáhne Chaning Tatum. Hlavní ženskou roli dostala Jennifer Jason Leigh. Snímek se na plátnech kin objeví 7. ledna.

Další novinkou je snímek Revenant režiséra oscarového filmu Birdman. Režisér Alejandro González Iñárritu obsadil do hlavní role příběhu o přežití a pomstě Leonarda DiCapria. Příběh se odehrává na začátku 19. století a předlohou filmu se stala kniha Michaela Punkeho. Úhlavního nepřítele hlavního hrdiny si zahraje Tom Hardy, známý například z nového Mad Maxe. Nejen na DiCapria si mohou diváci zajít už od 16. ledna.

Historické životopisné drama Lída Baarová zrežíroval Filip Renč. Motto filmu přesně popisuje osud hlavní protagonistky: Žena, která milovala ďábla. Tatiana Pauhofová ztvárnila českou herečku, do které se zamiloval nacistický ministr propagandy Goebbels (Karl Markovics). Tento snímek se do kin dostane 21. ledna 2016

Poslední pravděpodobně hojně navštěvovaná premiéra bude Fifty shades of Black. Druhý díl série Fifty shades of Grey. Premiéru má 28. ledna 2016

V únoru přijde do kin film 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi režíséra Michaela Baye, který stojí za akčními trháky jako Armageddon či Transformers. Výčet lednových novinek uzavírá nová marvelovka Deadpool.

Zobrazeno 3528 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:33
Pro psaní komentářů se přihlaste