po., 6. únor 2023 17:20

Lék pro ofenzívu Marseille našel trenér pozdě a prohrává tak derby s Nice

Laborde si užívá oslavu Laborde si užívá oslavu Zdroj: https://www.ogcnice.com
Ve 22. druhém kole francouzské Ligue 1 Marseille podlehlo v derby Nice 3:1. Průběh zápasu byl kupodivu klidný, což nebývá mezi těmito týmy zvykem. Schmeichel musel být v pozoru už od začátku, ale překonat se nechal až napotřetí. Domácí dostali do šatny gól, kterým se nenechali zastrašit. Domácí trenér posílá do hřiště Malinovskijeho, jež se zdálo že byl lékem pro ofenzivu Marseille, protože později i skóruje. Zápas rozhodl mladičký Alžířan Brahimi ranou na zadní tyč.

Nice se dostalo do šance již ve třetí minutě, kdy se nehlídaný Khéphren Thuram dostal ke střele, která však těsně minula bránu. Domácí neotáleli a odpovědět se pokusil Jonathan Clauss, ale se střelou si zkušený Kasper Schmeichel v klidu poradil. Hned o pár minut později musel být Schmeichel opět v pozoru kvůli střele Cenzize Undera, Schmeichel však opět úspěšně zasáhl. Poprvé skórovat se podařilo až v 38. minutě Diopovi, který bezpečně doklepává míč do brány a posílá tak Nice do vedení. Poměrně klidně se vyvíjející utkání po gólu rozbouřilo hostující fanoušky a oslavovali s Diopem gól. Bojovnou náladu hostů podpořil dalším gólem Laborde, který dorážkou zvýšil náskok ve francouzském derby na dva góly.

Do druhého poločasu se lépe vrhli domácí, kdy čerstvý Malinovskij oživil ofenzivu a hned na začátku se dostal do střely, která avšak byla sražena. Tlak Marseille se pořád navyšoval právě díky střídajícímu Malinovskijmu. V polovině druhé půle využil chvíle, kdy nebyl nikým hlídaný a posílá míč pod víko skoro z penalty. Marseille kontaktní gól nabil energií a stále se rvali o vyrovnání. Nakonec byli úspěšnější hosté a mladičký Bilal Brahimi ranou na zadní tyč rozhodl zápas.

Zobrazeno 402 krát
Naposledy upraveno: st., 8. únor 2023 22:26
Pro psaní komentářů se přihlaste