pá., 29. duben 2022 14:08

Lektor vystupující na základních školách se uváděl jako příbuzný Leoše Mareše, ten podává trestní oznámení

Příspěvek z instagramového účtu Leoše Mareše, kde drží dceru Alex Příspěvek z instagramového účtu Leoše Mareše, kde drží dceru Alex Zdroj: https://www.instagram.com/p/CbfNyauIIAI/?igshid=MDJmNzVkMjY=
Moderátor Evropy 2 Leoš Mareš nahrál na svůj instagramový účet vyjádření k nepříjemné situaci ohledně jeho soukromí. Lektor Marek Pavlík, vystupující v základních školách po České republice, se představoval jako jeho příbuzný, byť se osobně nikdy nepotkali. Dětem uváděl nepravdivé informace o moderátorově rodině a osobě. Nyní situaci popisuje jako nedorozumění. Leoš Mareš podal trestní oznámení.

Před šesti dny zveřejnil na svém instragramovém účtu moderátor Leoš Mareš vyjádření k situaci, o které ho ve zprávách informovala jedna z fanynek. Lektor Marek Pavlík, který vystupuje napříč základními školami v České republice, se během svých přednášek vyjadřoval k nově narozené dceři moderátora a jeho soukromí. Veškerý svůj výklad zakládal na tom, že je příbuzný. Podstatné na tomto faktu je, že Leoš Mareš se s dotyčným lektorem osobně nikdy nesetkal.

„Pan Pavlík dětem říkal, že jste z narození dcery nešťastný, že jste ji nechtěl, ale že ji máte kvůli vaší ženě, kterou milujete. Líčil jim toho docela dost a pořád připomínal, že je to s vaším svolením… Dcera z toho byla docela smutná, že ji to hodně zklamalo lidsky,“ napsala maminka jedné ze žaček 7. třídy ZŠ Besednice. Pod příspěvkem se vyskytují stovky komentářů jiných rodičů, kteří mají obdobnou zkušenost a jejichž děti jim líčily obsah přednášky stejně.

Leoš Mareš na svůj instagramový účet zveřejnil video, ve kterém celou situaci popisuje a říká, že ho to dosti mrzí. „Já jsem se o tom bavil, jestli to máme nahlásit na policii. Bylo nám řečeno, že asi ano, že to je jednoznačné zasažení do osobnostních práv,“ uvádí moderátor.

Tvář Evropy 2 podala na lektora Marka Pavlíka trestní oznámení. Ten se k celé situaci vyjadřuje jako o velkém nedorozumění.

Zobrazeno 613 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 14:11

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste