ne., 25. prosinec 2011 14:55

Letošní Štědrý den se nesl ve znamení tragédií

24. prosince hasiči vyjížděli zasahovat k 53 požárům. Je to méně než činí dlouhodobý průměr 56 požárů denně, nicméně se letošní Vánoce řadí kvůli dvěma úmrtím mezi nejtragičtější za posledních 10 let. Hůře je na tom jen Štědrý den z roku 2003. Od roku 2006 do roku 2010 se Vánoce pokaždé obešly bez úmrtí.

Hasiči však nevyjížděli jen k požárům, ale i k dopravním nehodám, technické pomoci a podobně. Celkem zasahovali u 143 událostí, z toho 8x jeli zbytečně z důvodu planých poplachů. Podle mluvčí hasičského záchranného sboru ČR Ivany Svitákové se celkové škody odhadují na 2 miliony korun, zachráněno bylo 22 osob. "Ve srovnání s posledními deseti lety patří letošní počet požárů ke čtvrtému nejvyššímu," sdělila dále Svitáková. Nejvíce práce měli hasiči v Moravskoslezském kraji.

Tragickou dohru měl odpolední požár v Petřvaldě u Karviné. Pětačtyřicetiletý muž se nadýchal jedovatých zplodin. Jeho srdeční činnost se nepodařilo obnovit ani na místě zasahujícímu lékaři. Zatím není známo, jak k požáru došlo.

Druhou obětí se stala krátce před půl dvanáctou starší žena z Městečka Trnávka na Svitavsku. Podle vyšetřovatele požár s největší pravděpodobností způsobily zapálené svíčky na adventním věnci.

 

Zdroj: www.idnes.cz

Foto: cs.wikipedia.org

Zobrazeno 2113 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste