út., 12. květen 2020 01:33

Letošní TEDxYouth@Prague se přesune do virtuálního světa

Letošní TEDxYouth@Prague se bude konat ve virtuální podobě Letošní TEDxYouth@Prague se bude konat ve virtuální podobě Zdroj: Facebook TEDxYouth@Prague
Koronavirová epidemie znamenala konec pro mnoho kulturních událostí tohoto roku, avšak díky síle online světa a po menších úpravách někteří tvůrci přivedli koncerty či divadelní představení pomocí živého vysílání přímo do domu svých diváků. Touto cestou se vydal i organizační tým konference pro mladistvé TEDxYouth@Prague. Letošní 8. ročník konající se 30. května tak bude poprvé v České republice probíhat ve virtuální podobě.

Letošní téma s názvem „Konec?" je pro toto období více než příhodné, i přes to, že bylo zvoleno dávno před nástupem epidemie. Co si však pod tímto tématem představit? Konec může představovat mnohé. „Prožíváme konce životních etap, zkoumáme, kde končí naše schopnosti. Někteří možná hledají konec vesmíru a snaží se dosáhnout na dno lidského vědění,“ uvádí TEDxYouth@Prague na svém Facebooku. „Některé konce vyhlížíme, z jiných máme strach. Některé znamenají věčnou tmu a prázdno, jiné přináší naději a nový začátek.“ Kde je konečná odpověď? Šest řečníků tento rok představí svůj vlastní vztah vůči konci a pokusí se pomyslný otazník odstranit.

Účastníci konference se mohou těšit na online diskusi s řečníky, virtuální workshopy a tradiční afterparty, tentokrát se studentskými kapelami. Vstupenky je nyní možné zakoupit v limitovaném počtu přes portál GoOut. Zájemci si mohou pořídit vstupenku na celý TEDx včetně diskusí, či se zdarma zúčastnit pouze online streamu.
TEDxPrague je nezisková iniciativa, jejímž zájmem jsou myšlenky hodné šíření – sdílení podnětných nápadů a příběhů. TEDxPrague vznikl v roce 2009 podle inspirace TED a pod jeho licencí. TED (Technology & Entertainment & Design) je globální nadace věnovaná myšlenkám hodných šíření působící od roku 1984.

Zobrazeno 976 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. květen 2020 13:38
Pro psaní komentářů se přihlaste