čt., 28. duben 2022 23:50

Liverpool porazil Citizens a míří do finále anglického poháru

Sadio Mané využil zaváhání Steffena a přidává druhý gól pro Liverpool Sadio Mané využil zaváhání Steffena a přidává druhý gól pro Liverpool Zdroj: Tell my sport
Wembley - V semifinále FA Cupu se po týdnu potkali fotbalisté Liverpoolu a Manchesteru City. Liverpool díky chybě brankáře Citizens a zásluhou Maného postupují do finále, kde se utká s londýnskou Chelsea. Pokud Liverpool zvítězí ve finále anglického FA Cupu, vyhraje Ligu mistrů a těsný ligový závod o titul se Citizens, získá tak čtyři tituly během jediné sezóny.

V semifinále anglického FA Cupu ve Wembley se po týdnu potkali první a druhý tým anglické Premier League Manchester City a Liverpool. V první půli Liverpool přehrával svého soupeře a držel si převahu, v 9. minutě otevřel skóre obránce Liverpoolu Ibrahima Konaté, po rohu Robertsona přeskočil bránícího Akého a hlavou umístil míč do sítě Manchesteru City.
Zanedlouho brankář Citizens Zack Steffen vytahoval míč z brány podruhé, při rozehrávce dlouho váhal až k němu doběhl senegalský křídelník Sadio Mané, skluzem míč dopravil do brány a navýšil náskok Liverpoolu na 2:0.

„Byla to nehoda ale pro náš styl hry potřebujeme, aby se i brankář zapojil do hry. Byla to nehoda, stává se. Edi (Edreson) tomu v posledním zápase byl také blízko,“ reagoval na chybu Steffena trenér Citizens Guardiola Ještě na sklonku prvního poločasy přidával hvězdný Senegalec svůj druhý gól utkání. Nepohrdl nabídkou na volej od Thiaga, míč umístil do spodního růžku k bližší tyči branky a navýšil vedení na 3:0.

Do druhého poločasu nastoupili fotbalisté Manchesteru City jako znovuzrození. Hned v úvodu druhé poloviny zápasu snižoval na 3:1 Jack Grealish. Gabriel Jesus mohl později náskok Liverpoolu ještě více snížit, jeho šanci však zlikvidoval brankář Alisson.
V nastavení druhého poločasu našel prostor mezi nohama Alissona Riyad Mahrez, jeho střelu ještě brazilský gólman ztečoval mimo tyče, ale propadnutý míč doklepl do prázdné brány Bernardo Silva, snížil na 3:2 a zasadil se o drama do poslední minuty. Ještě v závěru utkání mohl vyrovnat brazilský kapitán Citizens Fernandinho jeho volej však zamířila nad břevno a Liverpool si ze zápasu odnesl výhru a postup do finále.

„Nerad porovnávám zápasy, ale první poločas byl asi jeden z nejlepších, jaký jsme kdy odehráli. Je záludné hrát proti protivníkovi s takovou kvalitou na všech pozicích ale díky klukům z kabiny máme šanci, a to bylo vše, co jsme potřebovali. Po prvním gólu Manchesteru City se hra otevřela a projevila se jejich kvalita, díky tomu byl zápas ještě více speciální. Neporazili jsme jen nějakou slabou sestavu Manchesteru City ale sestavu, která byla opravdu silná,“ reagoval Klopp na odehraný zápas.

Liverpool si postupem do finále udržel šanci na získání čtyř titulů během jedné sezóny. Jeden titul si už zajistili vítězstvím v Carabao Cupu, o další se utkají ve finále FA Cupu proti londýnské Chelsea. V Premier league zaostávají za Manchestrem City o dva body. Ve hře je taky boj o ušatý pohár z Ligy Mistrů, pokud Liverpool zvládne semifinálový duel proti španělskému Villarealu, ve finále by se pak mohl potkat i s Manchestrem City. Klopp zdůraznil, že se teď musí soustředit na nadcházející zápas, a ne přemýšlet o možnosti zisku čtyř titulů.

Zobrazeno 360 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 18:26
Pro psaní komentářů se přihlaste