po., 12. listopad 2018 09:53

Liverpool potvrdil roli favorita, získal tři body

Anfield Road Anfield Road Zdroj: Wikimedia Commons
Fotbalisté Liverpoolu zvítězili v anglické lize nad Fulhamem 2:0 a aspoň částečně si spravili náladu po úterní porážce v Lize mistrů s Bělehradem. Góly Mohameda Salaha a Xherdana Shaqiriho odsoudili Fulham k šesté porážce v Premier League v řadě.

Liverpool v celém zápase dominoval na míči, na svých kopačkách ho drželi domácí 73 procent času a z toho také pramenily gólové šance. Hlavní postavou první půle se stal Mohamed Salah, který se v úvodní půlhodině dostal do dvou dobrých příležitostí, ovšem pokaždé ztroskotal na výborně chytajícím Ricovi. Důležitý moment přišel ve 41. minutě, kdy se po centru z pravé strany sice dokázal prosadit hostující Mitrovič, ale gól byl následně neuznán pro těsné postavení mimo hru. Liverpool na nic nečekal a ihned rozehrál. Po ose Allison - Alexander-Arnold - Salah se míč dostal až k egyptskému sniperovi a ten uháněl na branku, kde tváří v tvář překonal gólmana a připsal si již 34. gól na Anfield Road. To bylo v prvním poločase vše a hráči odcházeli do šatny za stavu 1:0.

Domácí vlétli sebevědomě do druhé půle a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve se tvrdou střelou zpoza vápna prezentoval Mané a brankář Fulhamu tak tak vytáhl míč nad branku. O minutu později už mohli ale domácí slavit. Robertson odcentroval na zadní tyč a nikým nehlídaný Shaqiri krásným volejem upravil na 2:0. Švýcarský reprezentant ve službách Liverpoolu korunoval svůj skvělý výkon gólem a patřil k nejlepším hráčům na hřišti. O pár minut později se do šance dostal z levé strany Robertson, avšak připravený byl opět Rico. Družina Slaviši Jokanoviće nedokázala na průběh utkání nijak zareagovat, Liverpool si bezpečně hlídal výsledek utkání a nedovolil Fulhamu ve druhé půli ani jednu střelu na bránu. Chalupáři tak jen potvrdili formu nejhoršího týmu na hřištích soupeře.

Reds si tak připsali již devátou výhru v této sezóně i nadále tak drží svou neporazitelnost v Premier League. „Jsem hodně spokojený s mými výkony, musím se toho držet a tvrdě makat každý den. Doufám, že dokážeme hrát takto až do úplného konce. Bylo důležité předvést dobrý výkon po prohře v Lize mistrů," uvedl pro klubovou televizi Xherdan Shaqiri, nejlepší hráč utkání.

Díky zisku tří bodů se svěřenci Jürgena Kloppa posunuli v neúplné tabulce dvanáctého kola na první příčku, o bod před Manchester City, který se v neděli podvečer utká s rivalem z United.

Zobrazeno 1684 krát
Naposledy upraveno: po., 12. listopad 2018 12:53
Pro psaní komentářů se přihlaste