po., 6. prosinec 2021 12:24

Luxusní ekologické bydlení v souladu s přírodou v centru velkoměsta

Projekt Pod Bertramkou v Praze na Smíchově Projekt Pod Bertramkou v Praze na Smíchově Zdroj: Gartal
Praha 5 - Developerská firma Gartal přichází s novým projektem v ulici U Blaženky na Smíchově. Bytový dům bude dokončen v létě roku 2023. Nový projekt Pod Bertramkou nabídne 45 bytů s vybavením z nadstandardních materiálů. Dvoupokojové, třípokojové i čtyřpokojové byty budou vždy doplněny předzahrádkou, balkonem či terasou a všechny budou připraveny k plnému využití chytré domácnosti. Zahrada bude zabezpečena kamerovým systémem a k jejímu zavlažování se bude používat dešťová voda, aby se ušetřilo peněženkám i zdrojům pitné vody. Garáže budou vstřícné elektromobilům díky nabíjecím stanicím. Navíc se do nich řidič dostane díky automatickému rozpoznání SPZ.

Nepřehlédnutelný bytový komplex začíná stavět developerská společnost Gartal v ulici U Blaženky v Praze na Smíchově. V celé kráse se nám ukáže až za necelé dva roky, dokončení je naplánováno na léto roku 2023. „Chtěl jsem, aby ten dům byl přívětivý, aby se v něm dobře bydlelo, aby zapadnul do dané lokality a aby dobře působil. To jsme se pokusili udělat formou, materiálem, vnitřní dispozicí,“ komentoval architekt Martin Kotík.

Objekt Pod Bertramkou je netradiční šestipodlažní budovou, ve které najdeme často atypické byty různých rozměrů. Dispozičně nejmenší jsou dvougarsonky neboli 2+kk, těch zde najdeme třicet. Druhou dispozicí jsou byty 3+kk, kterých je v projektu jedenáct. Podkrovní byty 4+kk jsou vrcholem luxusu, mohou se pyšnit prostornými terasami a všechny čtyři jsou již rezervovány. Součástí přízemních bytových jednotek budou soukromé předzahrádky, ve vyšších patrech pak balkóny. Vybavení bytů bude z prvotřídních materiálů materiálů. Celý areál bude oplocený a veškeré společné prostory stejně jako vjezdy a vstupy do něj budou nepřetržitě hlídat bezpečnostní kamery.

Moderní technologie se postarají například o vjezd do třípatrových garáží. Otevřou se díky automatickému rozpoznání SPZ vozidel vlastníků nemovitostí, nebudou potřeba žádné čipy ani karty. Uvnitř garáží bude část parkovacích míst připravena pro zabudování dobíjecích stanic pro elektromobily. 

Nejen touto cestou se developer snaží podpořit obnovitelné zdroje. „Myslím si, že když nebudeme dbát na ekologii, dopadne to špatně,” řekl generální ředitel společnosti Rostislav Petchenko pro ČTK. Firma si zakládá na nízké energetické náročnosti a to jak z ekologických důvodů, tak pro finančně výhodnější provoz domácnosti. Pod Bertramkou se bude šetřit pitnou vodou. V projektu jsou zabudovány nádrže na zadržování veškeré dešťové vody z okapových rour. Dešťová voda se bude využívat k zavlažování zeleně.

Prémiové byty budou připraveny k zabudování chytré domácnosti. Majitelé tedy budou mít možnost ovládat svou domácnost mobilním telefonem nebo hlasem. „V nabídce bude elektronický zabezpečovací systém nebo ovládání světel a vytápění z mobilní aplikace. Stejným způsobem bude možné ovládat předokenní rolety,” uvedl projektový manažer Gartalu Vít Brainhof pro ČTK.

 

Zobrazeno 683 krát
Naposledy upraveno: po., 6. prosinec 2021 22:44
Pro psaní komentářů se přihlaste