st., 5. prosinec 2018 19:13

Manchester City porazil Watford 2:1 a i nadále vládne Premier League

Fotbalisté Manchesteru City se radují z gólu na 2:0 Fotbalisté Manchesteru City se radují z gólu na 2:0 Zdroj: ČTK/AP
Watford - Fotbalisté Manchesteru City dokázali zvítězit i v dalším kole anglické ligy, tentokrát na hřišti Watfordu 2:1. Díky gólům Saného a Mahréze si svěřenci Pepa Guardioly upevnili první místo v tabulce a momentálně drží náskok pěti bodů na Liverpool, který se představí ve středu na hřišti Burnley.

Na nabitý program Premier League, který vyvrcholí o vánočních svátcích zareagoval Pep Guardiola hned šesti změnami v základní sestavě. Oproti víkendovému vítězství 3:1 nad Bournemouthem nastoupila na Vicarage Road například úplně jiná defenzivní čtveřice a v útoku se objevil Riyad Mahréz. Na výkonu Manchesteru City ovšem nebyl tak velký zásah do sestavy vůbec znát, hosté od úvodních minut jasně dominovali, drželi míč na svých kopačkách 70 % času a nebýt skvěle chytajícího Bena Fostera, tak o osudu utkání mohlo být rozhodnuto mnohem dříve.

Během prvního poločasu se do několika slibných příležitostí dostali postupně Sané, Mahréz či Bernardo Silva, avšak již zmíněný brankář domácích držel naděje Watfordu na dobrý výsledek. Důležitý a zřejmě také zlomový moment přišel ve 40. minutě. Na pravé straně se dokázal přes obránce uvolnit Mahréz a nadýchaným centrem do vápna našel Saného, který poslal míč netradičně hrudí za záda Bena Fostera.

Druhý gólový okamžik přišel hned po poločasové pauze. Díky rychlé kombinaci se za obranu dostal Gabriel Jesus a přihrávkou přes celé vápno našel Riyada Mahréze, který zachoval klid a přízemní střelou z první rozvlnil síť. Mohlo se zdát, že o osudu utkání je rozhodnuto, ale opak byl pravdou. V posledních patnácti minutách hosté lehce polevili a byli za to potrestáni. Po centru Deulofeua se uvnitř vápna dostal k míči Abdoulaye Doucouré, který dokázal míč doslova protlačit do branky a vstřelit kontaktní gól, po kterém ještě domácí cítili šanci na bodový zisk.

Watford v závěru hrozil zejména ze standartních situací a dlouhých nákopů do vápna, které ovšem dokázali hosté eliminovat a dotáhli tak zápas do vítězného konce. Guardiola a spol. tím pádem mohli v domácí soutěži slavit již sedmou výhru v řadě.

„Patnáct zápasů, třináct výher, dvě remízy, jedna z toho na Anfield, takže nemám důvod si stěžovat. Kvalifikovali jsme se do osmifinále Ligy mistrů. Co se stalo dnes v posledních pěti minutách je normální věc, je to o zlepšení. Abychom se zlepšili, musíme si těmito situacemi projít,“ reagoval kouč Manchesteru City Pep Guardiola na tiskové konferenci.

Zobrazeno 1605 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 23:22
Pro psaní komentářů se přihlaste