pá., 29. duben 2022 00:04

Manchester United znovu mění trenéra, Rangnicka vystřídá Erik ten Hag

Erik ten Hag v létě změní působiště. Stane se novým trenérem Manchesteru United Erik ten Hag v létě změní působiště. Stane se novým trenérem Manchesteru United Zdroj: Reuters
Manchester - Erik ten Hag podepsal s Manchesterem United smlouvu do roku 2025, v létě nahradí dočasného trenéra United Ralfa Rangnicka, ten by měl nově zastávat funkci poradce sportovního úseku. Ten Hag se pokusí dostat klub zpátky na výsluní. Pro dosud přehlíženého Van de Beeka příchod nového trenéra může znamenat nový lepší začátek v klubu.

Erik ten Hag se od 1. června stane novým trenérem Manchesteru United, s klubem podepsal smlouvu do roku 2025 s možným prodloužením o jeden rok, příchod nového trenéra potvrdil 21. dubna samotný klub na svých stránkách. Do United s ním přijde i jeho asistent z Ajaxu Amsterdam Mitchell van der Gaag. Ten Hag ve funkci nahradí dočasného trenéra rudých ďáblů Ralfa Rangnicka, který by po příchodu nového trenéra měl zastávat funkci poradce sportovního úseku.

„Je to nesmírná čest být jmenován trenérem United a jsem velice nadšený. Znám historii tohoto skvělého klubu i vášeň fanoušků. Jsem naprosto odhodlán vytvořit tým schopný dosáhnout úspěchů, které si fanoušci zaslouží,“ komentoval svůj příchod do United trenér Ajaxu.

„Udělal na nás dojem jeho elán a odhodlání pro navrácení United na takovou úroveň, na které chceme soutěžit. Během posledních čtyř let v Ajaxu Erik prokázal, že je jedním z nejzajímavějších a nejúspěšnějších trenéru v Evropě. Je známý útočným fotbalem a dává příležitost mladým fotbalistům.“ odůvodňoval výběr nového trenéra sportovní ředitel John Murtough.

Manchesteru United se v poslední době nedaří. Svůj poslední ligový titul získali v sezóně 2012/2013 pod Alexem Fergusonem. Od té doby tým vedli čtyři stálí trenéři, žádnému z nich se ale nepodařilo navázat na Fergusonovy úspěchy. Tým se v současnosti nachází na šestém místě Premier League a bojuje o to, zda si příští sezónu zahraje jeden z evropských pohárů. Po venkovním zápase s Liverpoolem, který United prohráli 4:0 se vyjádřil dosavadní trenér Ralf Rangnick: „Budeme potřebovat šest, sedm, osm... Možná i deset nových hráčů“

Erik ten Hag trénuje tým Ajaxu Amsterdam již od prosince roku 2017. Během jeho působení v klubu Ajax získal 2 ligové tituly i tuto sezónu vede ligu s čtyřbodovým náskokem nad PSV. Pod trenérskýma rukama dvaapadesátiletému trenérovi prošli talenti jako Frankie de Jong, Matthijs de Ligt či Donny Van de Beek. Pro posledního jmenovaného příchod ten Haga znamenat šanci prosadit se v základu United, minulí trenéři rudých ďáblů nedoceňovali kvality Van de Beeka a do zápasů ho nenasazovali, pro nedostatečné vytížení odešel na hostovaní do Evertonu, kde dohraje zbytek sezóny.

Zobrazeno 427 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 18:29
Pro psaní komentářů se přihlaste