po., 10. prosinec 2018 18:00

Martin Hanzal skóroval v NHL poprvé od svého únorového zranění

Martin Hanzal v dresu Dallasu Stars Martin Hanzal v dresu Dallasu Stars Zdroj: www.nhl.com/cs/news
Dallas, Las Vegas - Český hokejový bijec Martin Hanzal se znovu vrátil na nejlepší zámořská kluziště. Poprvé od svého zranění, které mu předčasně ukončilo minulou sezónu, se na ledě představil v pátek 7. prosince. Postavil se jako centr do druhé lajny, ale svému týmu z Dallasu bodově nepřispěl. Hokejisté Stars i tak na svém ledě zvítězili a vítěznému tažení přihlíželo přes 18 tisíc diváků. Mužstvo ze San Jose, za které nastoupil i Tomáš Hert s Radimem Šimkem, porazili 3:2.

 

Za druhým zápasem se Hanzal vypravil do Las Vegas, aby srazil místní rytíře. Toto měření sil již vyšlo robustnímu střelci mnohem lépe, přestože se v neděli 9. prosince vešel až do čtvrté formace Dallasu. Desetiměsíční pauza se projevila na jeho kondici. A právě horší fyzickou připravenost vidí Hanzal jako důvod, proč se vytratil z prvních dvou elitních formací. „Byl to asi můj nejtěžší zápas v životě, protože jsem nehrál 10 měsíců. V první třetině jsem byl trošku nervózní, ve druhé se to o něco zlepšilo a v poslední mi došly síly. Musím se zlepšit,“ hodnotil kriticky své první vystoupení důrazný útočník.

Premiérová trefa v sezóně

Martin Hanzal vyčnívá mezi ostatními hokejisty svými parametry. Se svými 196 centimetry patří mezi nejurostlejší hráče. Jeho předností je obráncům nepříjemný důraz na okraji brankoviště. Právě jeho houževnatá hra v bezprostřední blízkosti brankáře přinesla svá ovoce. Již v sedmé minutě první třetiny se při vlastní přesilové hře potuloval jednatřicetiletý centr před domácí svatyní a využil nerovnovážného počtu hráčů.

Chytře blokoval výhled muži s maskou, jednomu z nejkvalitnějších světových gólmanů Marcu – André Fleurymu, a ještě mazaněji líznul střelu zadáka hostů Heiskanena. Fleury neměl šanci reagovat a český velikán zvedal po deseti měsících opět radostně ruce nad hlavu. Byla to jeho první branka od jeho únorového zranění. Bohužel pro něj to byla i radost poslední. Dallas Stars, za který hraje společně s Hanzalem i útočník Radek Faksa a bek Roman Polák, nezvládl další průběh utkání a z Vegas odjížděl s porážkou 4:2.

Předčasný konec jeho minulé sezóny způsobilo zranění zad a následná operace. Osudným se mu stal zápas 22.února letošního roku na stadionu Anaheimu Ducks. Náročná rekonvalescence si vyžádala pauzu až do prosince. Nyní je však Martin Hanzal zpět a opět může sbírat body v kanadskoamerické NHL. Dallas se momentálně nachází na pomezí postupu do play-off, kam by se rád probojoval. Právě Hanzal by těmto ambicím mohl napomoci.

Zobrazeno 1827 krát
Naposledy upraveno: po., 10. prosinec 2018 20:45
Pro psaní komentářů se přihlaste