ne., 26. únor 2017 17:17

Město Rožnov už i na Instagramu

Původní a současné logo Instagramu Původní a současné logo Instagramu Zdroj: Miroslav Štůrala
Rožnov pod Radhoštěm – O další komunikační kanál rozšířilo město Rožnov pod Radhoštěm své portfolio sociálních sítí. Kromě nového vzhledu webových stránek a s nimi propojeného facebookového profilu, aplikace InCity nebo vlastního Youtube kanálu, má tak nově i svůj oficiální instagramový účet. Ten lze nalézt po zadání hesla visitroznov na Instagramu. Město zde chce prezentovat zajímavými fotkami krásu a výjimečnost města v srdci Valašska.


„Portfolio sociálních sítí města nyní čerstvě doplňuje i Instagram, jedna z nejmladších sociálních sítí, která existuje teprve od roku 2010, ale především v posledních dvou letech stoupá v počtu uživatelů velmi strmě vzhůru. Instagram je velmi nenásilná, pohodová a pozitivní síť, která má největší využití na chytrých telefonech. Vlastně všechno se zde točí kolem hezkých fotografií nebo videí. V tomto směru Rožnov určitě má co nabídnout, a právě Instagram může poukázat na krásu a výjimečnost našeho města a jeho okolí,“ říká rožnovský destinační manažer Marek Havran.
Velkou přednost zde, například oproti Facebooku, město vidí ve způsobu popisu fotek či videí, a jejich následné lehké vyhledání. Specialitou zde jsou takzvané hashtagy, neboli štítky, pod kterými jsou jednotlivé fotky uspořádány. Tak se snadno dostanete k fotkám, které byste na jiných sítích jen obtížně hledali. Instagram města Rožnov tak nabádá k používání štítků jako například #visitroznov #iloveroznov #milujemeroznov #mujroznov #srdcevalasska, se kterými lze posílat fotky Rožnova do světa.
„Obecně řečeno je Instagram další cestou, jak zdarma propagovat naše město a jeho okolí, a to prostřednictvím fotek či videí. Ať už je budou fotit a sdílet třeba sami Rožnované, návštěvníci města či turisté, sledováním našeho účtu budete mít všechno kdykoliv v kapse na vašem mobilu,“ shrnul další výhody Havran.
Instagram je aplikace pro chytré telefony či tablety s operačním systémem iOS, Android, která je určena pro hromadné sdílení žážitků v podobě fotek nebo videí. Aplikace si získala velkou oblibu mezi uživateli, což potvrzuje počet uživatelů získaných za pouhých 11 měsíců od spuštění služby - 9 miliónů. Nyní stále roste a aktivních uživatelů každou sekundu po celém světě přibývá.

Zobrazeno 2682 krát
Naposledy upraveno: út., 28. únor 2017 14:26
Pro psaní komentářů se přihlaste