po., 30. říjen 2017 10:26

Zpěv Tarji Turunen opět rozezní Olomouc

Tarja v Olomouci v roce 2013 Tarja v Olomouci v roce 2013 Zdroj: musicreports.cz
Olomouc - Metalová královna Tarja Turunen pořádá v České republice vystoupení pravidelně, na prosinec si připravila vánoční koncert s doprovodem Moravské filharmonie Olomouc.

Letos si pro nás Tarja Turunen připravila speciální vánoční show s doprovodem Moravské filharmonie Olomouc. Vystoupí 10. prosince 2017 od 20:00 hodin na výstavišti Flora v pavilonu A. Vstupenky se pohybují v rozmezí od 990 do 1390 korun a jsou v prodeji na pokladně ve výstavišti Flora Olomouc. Poslechnout si Tarju bude možné ještě o dva dny později, 12. prosince 2017 v Praze v kongresovém centru.

Tarja Turunen pochází z Finska a pro svůj zpěv, při kterém "zamrazí", je právem přezdívána ledová nebo také metalová královna severu. Hvězdnou dráhu započala v roce 1997 v kapele Nightwish a po vydání debutového alba Angels Fall First se zapsala do povědomí posluchačů jako zpěvačka kombinující metal s klasickou hudbou. V roce 1999 také přijala nabídku sólové pěvkyně v moderním baletu Evankeliumi ve Finské národní opeře a její představení byla většinou beznadějně vyprodána. Kapela Nightwish nabývala na popularitě, vydala další čtyři alba (Oceanborn, Wishmaster, Over The Hills And Far Away, Once), z nichž se všechna, kromě Once, pyšnila titulem platinové desky. V roce 2005 Tarja po dlouhodobějších sporech skupinu opustila a odstartovala sólovou kariéru, neméně úspěšnou. 

V Česku vystupuje ráda a poměrně často. Například v roce 2012 zahajovala ve Zlíně a v Pardubicích poslední turné k desce What Lies Beneath. Není to také poprvé, co spolupracuje s filharmonií z České republiky. Na jaře roku 2013 odehrála jedinečný koncert s bubeníkem Mikem Terranou, nazvaný přízračně Beauty and the Beat, kde jí doprovod zajistila Zlínská filharmonie Bohuslava Martinů. V říjnu téhož roku se poprvé uvedla v Olomouci ve sportovní hale UP a zároveň zde zahájila celosvětové turné ke své třetí studiové desce Colours In The Dark.

Zobrazeno 2346 krát
Naposledy upraveno: po., 6. listopad 2017 23:18
Pro psaní komentářů se přihlaste