st., 1. říjen 2014 10:00

Mezinárodní den kávy odstartoval celotýdenní festival

Právě dnes začíná čtvrtý ročník festivalu Týden kávy, který je oslavou kávové kultury a usiluje o její osvětu. Svůj bohatý program přináší nejen do Brna, kde má již svoji tradici, ale tento rok také do stovky dalších kaváren z různých měst.

Ku příležitosti 1. října, Mezinárodního dne kávy, se brněnským návštěvníkům naskytne možnost zúčastnit se speciálního programu, jehož sídlem bude Main Coffee Meet Point na Zelném trhu 14. Novinkou letošního ročníku bude tematický časopis zasvěcený festivalu. Dále přijede pěstitel a znalec kolumbijské kávy Gonzalo Enrique Mancilla Díaz. Nebudou ale chybět ani již tradiční přednášky, workshopy, výstavy, koncerty i zvýhodněné nabídky různých nápojů. Uskuteční se rovněž Soutěž baristů Týdne kávy.

Od pátku do soboty se účastníkům otevře Trh kávy, kde si budou moci vybrat z více než dvaceti pražíren. Kdo se v kávě nevyzná, může si nejprve pořídit Degustační pas, se kterým dostane u každého stánku nápoj zdarma a následně ho můžete obodovat. Zakoupit si lze i mlýnky, aeropressy, moka konvičky a spoustu dalších pomůcek.

Týdne kávy se opět zúčastní i Technické muzeum v Brně. Na Zelném trhu vystaví tematické kusy sbírky, které poté odhalí až na velké výstavě o kávě v rámci festivalu příští rok.

V neděli se na program dostane část zvaná Na kafe s Maryšou. Vše se odehraje v barokní kovárně v Těšanech, kam Vás dopraví historický autobus Technického muzea v Brně.

K Týdnu kávy se dále připojila města Ostrava, Kroměříž, Valtice, Znojmo nebo České Budějovice. Kompletní program najdete na webovém portálu Tydenkavy.cz.

Zobrazeno 1412 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste