ne., 29. říjen 2017 18:04

Mezinárodní festival outdoorových filmů se už po patnácté představí Zlínu

Mezinárodní festival outdoorových filmů Mezinárodní festival outdoorových filmů Zdroj: www.ic-zlin.cz
Zlín – Do Zlína zavítá mezinárodní festival outdoorových filmů, který se uskuteční od čtvrtka 9. listopadu do neděle 12. listopadu. Festival se koná na 51 místech na území České a Slovenské republiky. Oficiálně probíhá od 6. října a končí 9. prosince. Jedná se o největší soutěžní putovní přehlídku na světě, ve které se letos představí filmy ze 42 zemí orientované na adrenalinové sporty a cestopisy. K programu patří i besedy se zajímavými cestovateli.

Návštěvníci přehlídky se mohou těšit na pestrý program zajímavých filmů, ve kterých uvidí například výstup nejmladší australanky na Mont Everest, způsob života kočovných mořských lidí v Indonésii, mnoho lyžařských dobrodruhů s cílem sjet ty nejvyšší vrcholy světa, příběhy lidí s láskou k surfingu, život mořského fotografa a mnoho dalších.

Od úterka 7. listopadu do středy 15. listopadu bude navíc probíhat výstava podmořských fotografií Téthys od Tomáše Kotouče, které si hosté mohou prohlédnout ve všední dny od 8 do 12 a od 13 do 17 hodin, v sobotu od 10 do 16 hodin.

Příchozí určitě zaujmou tři besedy, které se uskuteční od pátku 10. listopadu do neděle 12. listopadu. Na první schůzce se bude Radek Štětkář věnovat Gambii, poreferuje o svých zážitcích z africké země, místní kultuře a zvycích. Další besedu povede dvojice dívek, Tereza Lányová a Magdalena Pecníková, které vezmou návštěvníky na cestou autem napříč Evropou bez peněz, jídla a hotelu. Nedělní setkání bude s Kamilou Gamalovou, která promluví o roce stráveném v horách uprostřed Kanady, dá tipy na získání pracovních víz a hlavně představí reálný život v kanadské divočině.

Předprodej vstupenek je možné zakoupit v Golden Apple Cinema ve Zlíně, vstupenky na promítání pak rovnou na místě, přičemž základní vstupné činí 129 korun za jednu projekci, při množstevní slevě (zakoupení tří a více kusů vstupenek na různé filmy) je cena 69 korun za jednu projekci. Pro držitele věrnostní karty GAClubu, studenty, děti a seniory je cena vstupného 99 korun.

Vstupenka za každou besedu je 50 korun.

 

Zobrazeno 1857 krát
Naposledy upraveno: ne., 29. říjen 2017 19:51
Pro psaní komentářů se přihlaste