st., 27. duben 2022 19:13

Mid-Season Invitational 2022

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Zdroj: Riot Games
Jižní Korea - V kolébce jihokorejského esportu Pusanu začne 10. května Mid Season Invitational. Na turnaji se představí ty nejlepší celky z Číny, Evropy, Koreje, Severní Ameriky a dalších regionů. Známe už i rozlosování skupin.

Druhý největší mezinárodní turnaj ve hře League of Legends se pomalu blíží. Utkají se zde vítězné týmy z jedenácti regionů o titul šampiona MSI 2022. Jedna z nejvýznamnějších esportovních událostí se letos poprvé uskuteční v jihokorejském Pusanu, městě s druhým nejvyšším počtem obyvatel v Koreji, které je zároveň domovem esportu. V rozmezí let 2004 až 2010 se zde totiž konalo finále profesionální ligy ve hře Starcraft: Brood War. Současně zde také probíhá největší herní konference v zemi, G-Star. Nejen z tohoto důvodu se tedy firma Riot Games, vyvíjející hru League of Legends, rozhodla uspořádat MSI Invitational právě zde. Turnaj odstartuje 10. května a potrvá do 29. května za účasti živého publika.

Čínu vyráží reprezentovat všemi dobře známý Royal Never Give Up. Historie této organizace v čínské nejvyšší soutěži LPL (League of Legends Pro League) sahá až do jejího samotného začátku v roce 2013, tehdy byli známí ještě jako Royal Club Huang Zu. V letošní sezóně se na MSI 2022 kvalifikovali po dvou těžce vybojovaných sériích zápasů, poprvé v semifinále a podruhé v samotném finále s týmem Top Esports.

Za Evropu budou bojovat fanoušky oblíbení G2 Esports. Navzdory změnám v soupisce a dvěma nezkušeným hráčům se jim podařilo s přehledem kvalifikovat na MSI. Po úvodní prohře v playoff proti Fnaticu tým zcela ovládl lower bracket a došel si pro dominantní vítězství ve čtyřech utkáních, pokaždé 3:0 na zápasy.

Koreu ovládli v jarní části soutěže legendární T1. V základní pasáži je totiž nedokázal porazit vůbec nikdo, vyhráli všech osmnáct zápasů. Taktéž playoff bylo z jejich strany takřka bezchybné, nakonec jim dokázali jeden zápas ukrást Gen.G, na situaci to však nic nezměnilo. Fanoušci se tak opět dočkají svého oblíbence, midlanera týmu T1 Fakera na mezinárodní scéně.

Posledním z výrazných regionů je Severní Amerika. Asi nikdo nečekal, že by se na MSI mohli kvalifikovat Evil Geniuses, na pohled průměrný tým, který v rámci základní části LCS (League Championship Series) skončil na čtvrtém místě. Šok nastal až v samotném závěru soutěže. Podobně jako G2 prohráli počáteční zápas s Team Liquid a byli zařazeni do lower bracketu, kde postupně porazili FlyQuest, Cloud9, Team Liquid, až nakonec ve finále zdolali i 100 Thieves, aby se kvalifikovali na první mezinárodní soutěž tohoto roku.

Minoritní regiony jsou rovněž nedílnou součástí těchto utkání. Pořádně zamíchat kartami můžou také hongkongští PSG Talon, jež mají se světovými soutěžemi bohaté zkušenosti. Nadšenci do esportu mohou očekávat také zástupce z Vietnamu, Japonska, Jižní Ameriky, Oceánie, Turecka a Brazílie, která má samostatnou ligu na rozdíl od zbytku Latinské Ameriky. Zástupci Ruska však budou na letošním MSI chybět, a to z důvodu politické situace a vojenské invaze na Ukrajinu.

Na závěr je zde rozlosování skupin pro zahajovací část Mid-Season Invitational 2022.

screen_copy.PNG

Zobrazeno 390 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 18:45
Pro psaní komentářů se přihlaste