út., 26. duben 2022 10:53

Minulý zápas s Chelsea, teď United. Arsenal navazuje na poslední vítězství a posunuje se na čtvrté místo Premier League

Mikel Arteta slaví vítězství Mikel Arteta slaví vítězství Zdroj: Arsenal
Londýn – Arsenal po třech porážkách konečně vyhrává a posunuje se v tabulce na čtvrté místo. VAR koriguje průběh zápasu dvěma neuznanými góly z ofsajdu. Neproměněná penalta položila United na lopatky a Arsenal bere plný počet bodů, a tak odskakuje Tottenhamu, který jim je v patách. K zápasu se pozitivně vyjádřil Mikel Arteta.

Arsenal hrál poslední zápas na Stamford Bridge, kde 2:4 v londýnském derby porazil Chelsea a ukončil tak šňůru posledních proher. Dnes doma přivítali, sázkovými kancelářemi favorizovaný, Manchester United. Už ve třetí minutě mladičký Tavares po chybách obranců Manchesteru United dorážkou otevírá skóre. Arsenalu neuznali gól kvůli ofsajdu, a tak první poločas, který byl bohatý na střely nakonec skončil 2:1. Druhá půle začala lépe pro hostující United, které 10 minut po hvizdu mělo šanci srovnat z penalty. Fernandes trefuje pouze tyč, a tak stav zůstal stejný. VAR obral o gól i Manchester, důvodem byl také ofsajd a Ronaldo se tak radoval zbytečně. Vítezství Arsenalu korunuje Granit Xkaha střelou z dálky a domácí berou 3 body. Manchester United i se zápasem k dobru na Arsenal ztrácí 6 bodů a prohrou si znepříjemňuje postavení v tabulce. O čtvrté místo s Kanonýry bojuje Tottenham, který však kvůli remízy na Arsenal zaostává dvěma body.

„Myslím si, že to byla fantastická hra pro oko diváka. Pro nás to však byla trošku horská dráha. Chtěli jsme hru otevřít velmi rychle, napadat, tvořit akce a nejlépe i skórovat a to se nám povedlo. Dominovali jsme velkou část prvního poločasu. Trošku nás položila rychlá odpověď na druhý gól, ale ne na dlouho. Když United nedalo penaltu a my na to za pár minut reagovali gólem, tak to byl ten moment, kdy jsme zápas vyhráli,“ reagoval Mikel Arteta na průběh zápasu svých svěřenců.

Zobrazeno 248 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 15:18
Pro psaní komentářů se přihlaste