út., 12. březen 2019 21:35

Mladá Boleslav - PSG Zlín 0:2. Berani ve druhém zápase dokázali srovnat sérii

Brankář Zlína Libor Kašík Brankář Zlína Libor Kašík Zdroj: bkboleslav.cz
Mladá Boleslav - Dnes byl na programu druhý zápas předkola Generali play-off hokejové Tipsport extraligy mezi Mladou Boleslaví a Zlínem. První utkání zvládli lépe domácí a v dnešním zápase chtěli navýšit své vedení v sérii hrané na tři vítězné zápasy.

Ve druhém zápase začali lépe hosté, kdy ve čtvrté minutě z první přesilovky v utkání dokázal vstřelit branku Dufek, když ztečoval nahození Fořta od modré čáry. Mladoboleslavští působili slabším dojmem než ve včerejším zápase. Nedokázali se prosadit v přesilovkách, i když šance přicházely. V 11. minutě se nejdříve dostal ke střele od modré čáry Planěk, jeho střelu tečoval Zohorna, ale puk byl sražen do rohu. O minutu později nahrával Pacovský do jízdy Skalickému, jenže ten se dostal mimo střelecký úhel. V 18. minutě se dral do úniku Kousal, ale jeho střelu pokryl Kašík. Skóre po první třetině bylo 0:1 z pohledu Mladé Boleslavi. 

Ve druhé dvacetiminutovce se dostali k prvnímu zakončení Mladoboleslavští, Kašík ale Kovačevičovu střelu kryl. Na konci 23. minuty se snažil Kousal obstřelit Kašíka. Následně byl zlínský gólman vystaven nepříjemné tečované střele, ale nakonec zasahovat nemusel. Ve 26. minutě ujel při vlastním oslabení domácí Kubiš, zamířil však nad branku. O dvě minuty později mohl Zlín vést o dvě branky, ale Látal zabránil na poslední chvíli Zbořilovi ve skórování do poloprázdné klece. Ve 33. minutě byl kotouč sražen těsně před brankáře Bruslařů, který si ho všiml těsně před dorážkou hostujícího Krejčíka a stačil proti němu vystrčit svůj pravý beton. Minutu a půl před koncem druhé třetiny vystřelil zlínský Kurka těsně vedle pravé tyče. Stav po druhé periodě zůstal beze změn.

V poslední třetině vypálil hostující Ferenc a kotouč vypadl vedle brankáře Růžičky. Ve 45. minutě vypálil z otočky hrdina minulého zápasu Žejdl, ale Kašíka tentokráte nepřekvapil. Domácí se snažili vyrovnat, ale nedokázali se dostat přes zlínský blok. Další velkou šanci si vytvořili v 56. minutě, kdy Kousal obral protihráče o puk těsně před Kašíkem, ale hostující strážce branky si na malém prostoru věděl rady. Deset vteřin před koncem utkání si Zlín pojistil své vítězství, když při mladoboleslavském risku bez brankáře dokázal skórovat z vlastní modré čáry Sedláček. Zlínští tak dokázali srovnat stav série a pojedou do domácího prostředí s daleko lehčími hlavami.

Stav série: BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 1:1  

Zobrazeno 1396 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2019 22:49
Pro psaní komentářů se přihlaste