út., 26. duben 2022 10:58

Mistrovství světa U18 v hokeji začalo. Česká reprezentace předvedla sympatický výkon, bez gólů to ale nepůjde

Jiří Kulich slaví další gól Jiří Kulich slaví další gól Zdroj: Ronald Hansel, Juniorský hokej
Texas - Začalo Mistrovství světa v hokeji a Češi odehráli dva úvodní zápasy. V prvním dominovali ve všech směrech a body jim zůstaly. Další zápas vyšel na favorizované USA, vedení v první třetině Česko neudrželo a nakonec po přestřelce, ve které bylo USA úspěšnější, prohráo 6:2. Češi si neodpočinou a příště se utkají s Kanadou.

První zápas výběr Jakuba Petra odehrál s Německem, které Česko porazilo 4:2. V zápase se dvěma góly blýskl Filip Kulich, který ukazuje svou sílu a oba góly střílí z přesilovky. Češi se představili v dobrém světle. Ukázali sílu výběru a soupeře přestříleli téměř o padesát střel. Další los přišel na USA. Vzhledem k tomu, že Američané pravidelně na turnajích ukazují roli favorita, tak Čechy čekal těžký zápas. Český tým v první třetině obstál, dokonce po trestném střílení Jiřího Kulicha šel do vedení, když zkušeně poslal puk kolem lapačky amerického brankáře. Tímhle gólem navázal na minulý zápas a připisuje si třetí gól do statistiky ve druhém zápase na MS. Jednogólový náskok si naši udrželi do druhé části zápasu. Ve druhé třetině netrvalo Američanům dlouho vyrovnat a z přesilovky srovnávají skóre. Jako by se po prvním gólu zvedli a začala gólová smršť a druhou třetinu USA vyhrála 4:0. Do poslední části zápasu Češi vstupovali s třígólovým mankem, čeští mladíci se i přes náskok USA drželi. V zápase padlo 76 střel. Z přestřelky úspěšněji odchází USA a poráží naší reprezentaci 6:2. Další zápas se český národní tým utká s Kanadou.

ČR - Německo 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Š. Slavíček (Rymon), 32. Kulich (Prčík, Šalé), 37. Bareš (Šalé, D. Petr), 40. Kulich (Šalé, D. Petr) - 7. Kechter (Lutz), 25. Hauf (Elias, Krening). Rozhodčí: Lundsgaard (DEN), Borga - Cattaneo (oba SWI), Bedynek (AUS). Vyloučení: 2:6. Využití: 3:0. Diváci: 2910.

Sestava ČR: Špunar - Prčík, Hamara, Čech, Tůma, Dvořák, Němec, Puchala - Rymon, Šapovaliv, Š. Slavíček - Šalé, D. Petr, Kulich - Melovský, Becher, Bareš - Plos, Sapoušek, M. Soukup - Gaspar. Trenér: Jakub Petr.

USA – ČR 6:2 (0:1. 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Kulich (nájezd), 25. I. Howard (Casey S. Muszelik T.), 28. Snuggerud (Cooley L., Gauthier C.), 28. Leonard (Hutson L.), 32. McGroarty (Kaplan D.), 48. Cooley (Gauthier C.), 52. Plos (Hamara T.), 53. McGroarty (Lucius C. Stramel C.). Rozhodčí: Magnusson (SWE), Palkovi (HUN) – Cattaneo (SUI), Nyqvist (SWE) Vyloučení: 7:4 Využití: 2:0 Diváci: 1012

Sestava ČR: Schnattinger – Bizoň, Prčík (A), Hamara, A. Čech (A), Tůma, Dvořák, F. Němec, Puchala – Bareš, Šapovaliv, Š. Slavíček – Šalé, Petr, Kulich (C) – Melovský, Becher, Gaspar – Plos, Sapoušek, M. Soukup. Trenér: Jakub Petr.

 

Zobrazeno 435 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 15:51
Pro psaní komentářů se přihlaste