po., 22. říjen 2012 15:39

Myslivecká pouť na Hostýně

V sobotu ovládla Svatý Hostýn zelená barva, která na chvíli zastínila barvy pro podzim typičtější. Právě tento den se totiž konala v pořadí už 14. Myslivecká svatohubertská pouť a sjelo s sem množství myslivců, lesníků a přátel přírody.
Pouť zahájili přerovští trubači, kteří si letos jako hosty přizvali kolegy ze Zářičí, Troubek a Žálkovic. Po trubačském vystoupení se vydalo procesí myslivců vzdát hold svému patronovi – sv. Hubertovi. Po desáté hodině pak v zaplněné bazilice následovala mše svatá, kterou celebroval olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Dalším bodem programu byla ukázka výcviku dravých ptáků, který předvedla ostravská skupina Vancoš. Nemohla chybět ani typická myslivecká disciplína, tedy vábení zvěře. Návštěvníci byli seznámeni mimo jiné také s tvorbou časopisu Myslivost a knihami autorů, kteří zaměřují svá díla právě na oblast myslivosti a přírody. Pokud jim nově získané vědomosti stále nestačili, měli možnost navštívit výstavu obrazů, fotografií, či dalších uměleckých činností myslivců.

Kromě možnosti zakoupit si vybavení ve stáncích s mysliveckými potřebami mohli návštěvníci pouti ochutnat množství zvěřinových specialit hned v několika hostýnských restauracích.

Zobrazeno 1986 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste