so., 15. listopad 2014 17:48

Navrátilec Mancini střídá na lavičce Interu Mazzarriho

Italský fotbalový klub Inter Milán udělal změnu na pozici trenéra. Klub v pátek, 14. listopadu, propustil Waltera Mazzarriho a okamžitě jej nahradil Robertem Mancinim (na fotce), který už na lavičce Interu v minulosti úspěšně působil.

Mazzarri strávil u „Nerazzurri“ 17 měsíců. V loňské sezoně se mu sice podařilo s týmem kvalifikovat do Evropské ligy, letos to bohužel byla spíš bída s nouzí. Velký tlak nakonec 53letý Ital neustál, po sérii špatných výsledků, kdy se Inter propadl až na deváté místo v tabulce, byl vedením klubu propuštěn.

Náhradu našel vítěz Ligy mistrů 2010 rychleji, než se čekalo. Ještě téhož dne klub oznámil, že se funkce ujme staronová tvář Roberto Mancini. „Jsem šťastný, že můžu zpět v klubu přivítat Roberta Manciniho. Společně uděláme z Interu zase jeden z největších týmů v Evropě,“ prohlásil v klubovém prohlášení na oficiálních stránkách inter.it majitel a předseda milánského celku Eric Thohir.

Pozitivitou a odhodláním sršel také samotný Mancini, který doufá, že se mu podaří navázat na své dřívější působení na stadionu Guiseppe Meazza. „Je to o tom najít jiskru, která vše znovu zažehne. Přilákat fanoušky zpět na stadion a vrátit se na vítěznou vlnu. Jsem šťastný, že tady mohu být. Jestliže jsem se vrátil, tak to znamená, že jsem zde v minulosti udělal něco dobře, a na tom záleží nejvíce,“ řekl na úvodní tiskové konferenci Mancini, též bývalý manažer Manchesteru City.

Mancini vedl Inter Milán v letech 2004 – 2008. Během tohoto období s ním třikrát vyhrál ligový titul. Posledním zaměstnáním 49letého kouče bylo angažmá v tureckém Galatasarayi Istanbul, kde skončil před pěti měsíci. S Interem nyní podepsal smlouvu na dva a půl roku.

 

Zdroj fotografie: www.telegraph.co.uk

Zobrazeno 1704 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste