so., 4. říjen 2014 21:40

Nejlepší seminární prací se stala Otcovská dovolená

Vyhlášení výsledků třetího ročníku soutěže o nejlepší seminární práci, kterou pořádala Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, proběhlo ve středu 24. září. Vítězem se stal Milan Vařeka s tématem Otcovská dovolená a otcovské kvóty.

Úspěšní autoři si v aule právnické fakulty přebrali ceny na první přednášce Úvodu do studia. Jako nejlepší seminární práci letos porota vybrala dílo s názvem Otcovská dovolená a otcovské kvóty, jejíž autorem je Milan Vařeka. Ten se předávání cen nemohl zúčastnit z důvodu studijního pobytu na letní škole ústavního práva. Jeho vítězná tvorba bude následně otištěna v časopisu PrímaLEX, který vydává Evropské sdružení studentů práv.

Druhé místo obsadila studentka Andrea Kolcunová, jejíž tvorba nese název Začátky pastafariánů v Čechách: (ne)správný postup úředníků, diskriminace a nepřiměřený zásah do základních práv?. Na třetím místě skončil Marek Němeček, autor díla Právní aspekty odsunu sudetských Němců.

Autoři tří nejlepších děl získali diplomy a mimořádná stipendia ve výší čtyři, tři a dva tisíce korun.

Rovněž se udělovala Cena studentů, kde práce posuzovala nezávislá asociace studentů práv Elsa. Toto ocenění získal Martin Duraj, který se zaměřil na povinnou mlčenlivost zdravotnických pracovníků v ČR a její koexistenci s oznamovací povinností. Jako ocenění obdržel diplom, upomínkové předměty Elsa a také mimořádné stipendium ve výši dvou tisíc korun. „Práci do soutěže jsem poslal, protože jsem na ni tvrdě pracoval a připadala mi dobrá," říká Martin, přesto jsem byl překvapený, že mě porota vybrala,"

Seminární práce do soutěže mohli poslat jak sami studenti, tak vyučující předmětu Úvod do studia. Jejich provedení poté posuzovala hodnotící komise složená z vyučujících a studentů vyšších ročníků. Do soutěže se mohli přihlásit prváci nebo druháci z magisterského studijního programu Právo, kteří si v daném akademickém roce předmět zapsali a odevzdali závěrečnou seminární práci.

Zobrazeno 2733 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste