st., 24. duben 2024 15:37

Největší česká herní série za poslední dekádu se vrací!

Snímek z upoutávky, zachycující středověkou Kutnou Horu Snímek z upoutávky, zachycující středověkou Kutnou Horu Zdroj: Warhorse Studios - oficiální webové stránky
Na konci tohoto roku se chystá vydání druhého dílu české hry Kingdom Come: Deliverance. Vývojáři z Warhorse Studios sdílejí důležité informace týkající se příběhu, postav, prostředí středověkých Čech a herních prvků. Slibují, že zachovají historickou přesnost, která učinila první díl tak populárním, přesto však provedli několik změn, které by hráči mohli uvítat.
Oficiální upoutávka Kingdom Come: Deliverance II https://www.youtube.com/watch?v=wMZFM6JC47Q

Druhý díl oblíbené české hry Kingdom Come: Deliverance vyjde v roce 2024 pro počítače a konzole PlayStation 5 a Xbox Series. Tuto zprávu potvrdili vývojáři ze studia Warhorse prostřednictvím dlouho očekávané upotávky. Český distributor Playman pak oznámil, že hra bude mít i český dabing.

Kreativní ředitel studia Warhorse Daniel Vávra sdělil, že od vydání prvního dílu uplynulo téměř šest let a nyní je čas ukázat, na čem pracovali. Oznamovací video bylo natočeno v chrámu sv. Barbory v Kutné Hoře, která hraje významnou roli v příběhu druhého dílu. „Příběh je temnější, hlubší a filmovější. Přináší zásadní rozhodnutí a dějové zvraty. Přesto si zachovává svůj humor,“ sdílel pro server IGN mluvčí studia Warhorse Tobias Stolz-Zwilling. Hra Kingdom Come: Deliverance 2 tedy přinese přes pět hodin filmových scén a hlavním hrdinou bude opět mladík Jindřich ze Skalice.

Hra bude mít dvakrát větší svět než první díl a hráči se tak dostanou nejen do Kutné Hory, ale také do Českého ráje a na hrad Trosky. Tvůrci se snažili o realističtější zobrazení středověku a spolupracovali s historiky a odborníky z univerzit a muzeí. Ve hře se dočkáme nových prvků, jako jsou kuše a rané pistole, přičemž tvůrci dbali na zachování realismu. Mechanismy hry, jako je nutnost spánku a jídla, budou sice přístupnější, ale nebudou zjednodušeny.

Autorem orchestrálního doprovodu celé hry a také velké části upoutávky je Jan Valta, což přispívá k atmosféře hry. Oznámení druhého dílu vyvolalo celosvětový zájem a předchozí díl opět stoupl v žebříčcích nejprodávanějších her.

S oznámením oficiálního českého dabingu také přišla spousta otázek. Původní hra totiž při uvedení na trh nedostala český dabing, vznikl později v rámci fanouškovského projeku. Lidé se tedy ptali, zda se objeví i v pokračování. Dabér hlavní postavy Richard Wágner na svém tik toku prohlásil, že si roli nezopakuje, jelikož nebyl osloven. 

Warhorse Studios tvrdí, že ve druhém díle je všeho víc, včetně rozsahu příběhu a dialogů. S vydáním Kingdom Come: Deliverance II ještě letos je velmi pravděpodobné, že práce na dabingu již nějakou dobu probíhá. Tento názor sdílí i Wágner, který se již dříve těšil na oslovení od vývojářů. Noví herci vyvolávají ve spousta fanoušcích obavy ale i naději. Jedno je ale jasné, na oficiální odhalení lidé nemusí čekat moc dlouho.

Zobrazeno 103 krát
Naposledy upraveno: st., 24. duben 2024 20:55

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste