ne., 14. duben 2019 19:31

K-pop skupina BTS pokořila rekord nejvíce zobrazovaného Youtube videa za 24 hodin

Boy With Love Boy With Love Zdroj: wonderlandmagazine.com
Soul, Jižní Korea – K-pop pomalu ale jistě přebírá nadvládu nad ostatními hudebními směry. Videoklipy od k-pop skupin totiž boří všelijaké rekordy a v pátek tomu nebylo jinak. Skupina BTS ve spolupráci s Halsey totiž vydala nový videoklip k písni Boy With Love a překonali rekord nejzobrazovanějšího videa za 24 hodin, který držela k-pop skupina Blackpink. Oficiální počet zhlédnutí klipu BTS se nakonec vyšplhal na 78 milionů.

Rekordy trhala už i samotná upoutávka na videoklip, jenž trvala pouhých 13 sekund. Minulou neděli a ve středu se objevila na prvních místech v trendech kolem celého světa. První rekord se svým videoklipem Boy With Love překonali po dvou hodinách, kdy na tlačítko „To se mi líbí“ klikly přes tři miliony lidí. Další na sebe nenechal dlouho čekat a po necelých třech hodinách videoklip nasbíral deset milionů zhlédnutí.

Již ze začátku bylo jasné, že klip aspiruje na pozici nejvíce zobrazení za 24 hodin. Nakonec dosáhl 78 milionů zhlédnutí. Kromě již jmenovaných rekordů se videoklipu podařilo překonat ještě jeden. Za jediný den a 16 hodin totiž pokořil hranici 100 milionů zhlédnutí a stal se tak nejrychlejším videem, které tuto hranici přesáhlo.

Videoklip, který je v České republice také na prvním místě v trendech, se nese v duchu pastelových barev. Je velmi živý a odkazuje především na historii BTS samotných. Lze zde najít například názvy minulých alb nebo náznaky choreografií, které měli v průběhu let. Nejnovější album nesoucí název Map of the Soul: Persona v pátek bořilo rekordy již pár hodin po vydání. Kromě spolupráce s Halsey zde je i píseň Make It Right, na které se podílel Ed Sheeran.

BTS neboli Bulletproof Boy Scouts se začali formovat v roce 2010, kdy probíhaly první konkurzy. Po letech společného tréninku debutovali 12. června 2013 pod taktovkou společnosti BigHit Entertainment, která do skupiny vybrala sedm mladíků, jenž dnes mají na svém kontě mnoho rekordů. Podle svého názvu pojmenovali i svoji fanouškovskou základnu A.R.M.Y. Ta má nespočet členů kolem celého světa a díky nim mohou šířit své pozitivní myšlenky. Ty se odrazily převážně v jejich posledním albu Love Yourself: Answer.

Zobrazeno 2166 krát
Naposledy upraveno: po., 15. duben 2019 12:23
Pro psaní komentářů se přihlaste