po., 9. prosinec 2013 21:20

Neředínská menza stále jen do tří

Menza Neředín končí ve tři odpoledne, večeře nenabízí. Studentům ubytovaným v Kampusu Neředín tento systém nevyhovuje a teplé večeře by v menze uvítali. Správa kolejí a menz (SKM) však návrh odmítá.

Stížnosti studentů se opírají zejména o tělesně postižené bydlící na kolejích. Fyzické indispozice je limitují v přípravě teplých jídel. Tento problém by přitom mohlo vyřešit znovuotevření menzy i ve večerních hodinách. Podle studentů není řešením nabídnout místo teplých večeří balené bagety na recepci. Odmítají tvrzení, že k zavření došlo kvůli financím. Ceny jídel jsou prý nastavené tak vysoko, že menza nemůže být ve ztrátě.

S tímto však SKM nesouhlasí. "K uzavření menzy v Neředíně došlo na základě ryze ekonomických důvodů, kdy zájem po 15.00 hodině byl naprosto minimální, dotace na jedno studentské jídlo poklesla z původních 24 Kč na 18 Kč na jednu porci a SKM UP nemůže sanovat ztrátovost z tohoto odpoledního provozu s ohledem na své závazky vůči UP," stojí v reakci Správy menz a kolejí.

Podnět studentů nyní projedná stravovací komise a Akademický senát. Už na konci října však senát prodloužení otevírací doby nepodpořil. Argumentoval neomezeně otevřeným bufetem a nízkým počtem strávníků v odpoledních hodinách.

Zobrazeno 1935 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:46
Pro psaní komentářů se přihlaste