st., 24. říjen 2018 21:36

Nezastavitelný Griffin režíroval výhru nad Philadelphií

Blake Griffin Blake Griffin Zdroj: DSNation
Detroit - V noci z úterý na středu udolali basketbalisté Detroitu v prodloužení Philadelphii 133:132. Velkou měrou se na vítězství domácích hráčů podílel Blake Griffin, který si vytvořil nové střelecké maximum.

Blake Griffin zaznamenal 50 bodů, kterými si vylepšil bodový osobní rekord o tři body z jeho nováčkovské sezóny před sedmi lety, kdy ještě oblékal dres Los Angeles Clippers. Devětadvacetiletý rodák z Oklahomy proměnil 20 ze svých 35 střeleckých pokusů. K tomu přidal pět úspěšných trojek, 14 doskoků a rozhodující nájezd, kterým zajistil výhru pro Detroit. Jeho spoluhráč Reggie Jackson zatížil konto soupeře 23 body.

„Dnes to byl můj večer. Už při rozcvičování jsem se cítil velmi dobře. Během utkání jsem věřil, že každá má střela může propadnout košem. I když jsme museli dotahovat náskok soupeře, věděl jsem, že dnes před našimi diváky neprohrajeme,“ zhodnotil svůj výkon nejlepší hráč zápasu Griffin.
Basketbalisté z „města motorů" prožívají velmi dobrý start do letošního ročníku a jsou zatím stoprocentní. Vyhráli všechna tři utkání, když si postupně poradili s Brooklynem, Chicagem a nyní s Philadelphií. Ve východní konferenci jim průběžně patří dělená první příčka. Další zápas odehrají na domácí palubovce s Clevelandem čekajícím na první vítězství.
Svěřenci philadelphského trenéra Browna se museli obejít bez svého ústředního rozehrávače a nejlepšího nováčka loňské sezóny Bena Simmonse, který má poraněná záda. Za hosty držel pomyslný střelecký prapor Joel Embiid s J. J. Redickem. Kamerunský pivot Embiid si připsal 33 bodů a 11 doskoků, americký ostrostřelec Redick 30 bodů a 6 asistencí. Celek tvořený převážně z mladých hráčů okupuje sedmou pozici ve východní konferenci.

Na západě překvapivě vládnou New Orleans s Denverem
Denver ani New Orleans v novém ročníku ještě neokusili, jak chutná hořkost porážky a vévodí západní konferenci. Pelikáni z New Orleans včele s čtyřiatřicetibodovým Davisem si naposledy poradili na domácím hřišti s Los Angeles Clippers 116:109. Denver vyhrál ještě větším rozdílem nad Sacramentem 126:112 také na domácí palubovce. Nejlepším střelcem domácích byl s 19 body kanadský křídelník Murray.

Zobrazeno 1472 krát
Naposledy upraveno: čt., 25. říjen 2018 11:43
Pro psaní komentářů se přihlaste