st., 4. listopad 2015 09:57

Neziskovkou roku 2015 je Linka bezpečí

Praha – Největší a nejdéle působící dětská krizová linka v České republice – Linka bezpečí – získala cenu Neziskovka roku 2015 v rámci velkých organizací a Cenu veřejnosti díky hlasování na internetu. Ocenění se předávalo 3. listopadu 2015 v Praze v Senátu.

V kategorii středních organizací zvítězila Raná péče EDA, která pomáhá rodinám se zrakově i jinak postiženými dětmi. Z malých neziskových firem zvítězila sociální firma Tamtamy, pomáhající handicapovaným lidem prosadit se na trhu práce. Druhé příčky obsadily organizace EDUin zaměřená na vzdělávání, Dětské krizové centrum, zabývající se záležitostmi týraných, zanedbávaných a zneužívaných dětí, a Ratolest Brno, která nabízí sociální služby dětem a mládeži v obtížných životních situacích.

Letošní ročník vyhlašování Neziskovky roku byl už třetím v pořadí, loňským vítězem byla Charita Opava, rok předtím IQ ROMA SERVIS. Mezi hodnotící kritéria patří profesionalita práce vybraných organizací, efektivita v oblasti managementu a finančního řízení a zdokonalování přístupu ve vlastní prezentaci. Nadace rozvoje občanské společnosti, ze které tohle nezávislé ocenění pochází, si klade za cíl zviditelnit ty nejlepší a ukázat vzory dobré praxe pro ostatní, letos musela vybírat ze 115 přihlášených organizací.

Zobrazeno 1843 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:54
Pro psaní komentářů se přihlaste