ne., 4. listopad 2018 15:21

NHL se znovu představí v Praze

Jakub Voráček v NHL Jakub Voráček v NHL Zdroj: nhl.com
Praha- Slavná hokejová liga se má opět po devíti letech hrát i v Praze. Zápas NHL se má podle všeho uskutečnit příští rok v říjnu v pražské O2 areně. Na oficiální potvrzení ze strany NHL se zatím čeká, ale vše nasvědčuje tomu, že se tak skutečně stane.

NHL, česky Národní hokejová liga, se po devíti letech vrátí zpátky do Prahy. Oficiální zápas NHL se má odehrát v říjnu 2019 v pražské O2 areně. Pokud vše vyjde, měla by NHL zavítat každoročně do Prahy i v následujících letech až do roku 2023 a odehrát zde celkem tři ligové zápasy a dvě přípravná utkání. Zatím ale není jasné, které týmy, ani kolik českých hráčů se v Praze předvede.

Největším kandidátem jsou Philadelphia Flyers. „Když nás tam dotáhnou, tak bych to bral všema deseti," sděluje obránce Flyers Radko Gudas pro Sport.cz. „Když jsem viděl kluky, jak jedou do Švédska, tak bych si chtěl taky doma zahrát," svěřuje se.

„Kámoš z Colorada Mike Barberio hrál minulý rok ve Stockholmu a říkal, že je to celý týden naprostá paráda. A taky docela rozdíl. V Americe je všechno dost podobné, ale kousek od domova by to bylo pro mě skvělé," vypráví Gudas, který už má jasno, kam by spoluhráče vzal. „Některé určitě do Berouna... Ale v Praze je samozřejmě spousta míst, kde by se dalo zajít na pivo nebo na večeři," dokončuje.

K zápasu Philadelphie Flyers se vyjádřil i Jakub Voráček. „To by byla další meta v mé kariéře, která by byla nezapomenutelná. Četl jsem něco o pěti letech, moc bych si přál, abych toho byl součástí," říká Voráček, kterému by patrně v hledišti museli vyblokovat vlastní sektor. „Stovka lístků by se mi určitě hodila." 

Zápas NHL se v České republice již hrál a ne jednou. V roce 2008 se na ledě O2 areny (tehdy Sazka areny) dvakrát střetly hokejové kluby New York Rangers a Tampa Bay Lightning. O dva roky později na úvod sezóny 2010/2011 se v Praze odehrály dva zápasy Boston Bruins versus Arizona Coyotes (tehdy Phoenix Coyotes).

Od sezóny 2017/2018 se NHL vrátila do Evropy. Jako první zavítala do švédského Stockholmu, kde týmy Ottawa Senators a Colorado Avalanche sehrály dva soutěžní zápasy.

National Hockey League, zkráceně NHL, je zámořskou hokejovou soutěží obrovských rozměrů. Jedná se také o nejprestižnější profesionální ligu ledního hokeje na světě. Účastní se jí kluby ze Spojených států amerických a Kanady. NHL hraje 31 mužstev. Dělí se na dvě konference- východní a západní. Tyto konference se dále dělí na čtyři divize, kde má každá konference po dvou divizích.

Zobrazeno 1631 krát
Naposledy upraveno: po., 5. listopad 2018 20:30
Pro psaní komentářů se přihlaste